Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. március

Címoldal
Nagyböjt
Községi hírek
Heves viták és egybehangzó határozatok
Csatornázás, járdajavítás és útszélesítés
Hangversenyek a zeneiskolában
Légy erős és bátor
VMSZ sajtótájékoztató
Tűzlovagok
Kerek és forog
Tavasz
Koszorúzás, ünnepi műsor
Matematikából kiváló
Farsang havában
Összefogással a maradásért
Télűző farsangi mulatság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszó-ink jubileuma
Zöld levél
Fiatalok írják
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Sport
Tarka-barka
Impresszum

Télűző farsangi mulatság

    Farsang farkán kalózok, hastáncosok, betörők, boszorkányok és csavargók lepték el az adai Műszaki Iskola előcsarnokát, rázták a rongyot, dalolva, mókázva és kurjongatva igyekeztek elűzni a telet.
    A farsangi mulatságnak immár hagyománya van az adai középiskolában, ilyenkor nagyböjt előtt a diákok jelmezbe bújnak, mert farsangkor náluk szabad a tánc, a nóta és szabad a bolond móka.
    A mulatságon ezúttal nem csak a jelmezeseké volt a főszerep, ugyanis ekkor tartották meg az iskola népszerűségi versenyének döntőjét is.
    - Minden tanuló szavazhatott egy fiúra és egy lányra, és a hét legtöbb szavazatot kapó diák került be a döntőbe, ahol egy a tanulókból álló bizottság választotta meg Mr. és Miss Schoolt. A döntőbe jutott tanulókra az interneten keresztül is lehetett szavazni, a legtöbb kedvelést begyűjtő diákok lettek a verseny közönségdíjasai - magyarázta Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatóhelyettese.

    A diákok úgy döntöttek, hogy ebben a tanévben Komjáti Norbert az iskola legnépszerűbb diákja, az ő fejére került a korona, ő lett az idei Mr. School. Kísérőjéül pedig Mucsi Norbertet és Kovács Árpádot tették meg. A lányok közül a korona az idén is Boros Gyevi Katicát illeti, ő az idei Miss School, akinek az első udvarhölgye Juhász Eszter lett, a második udvarhölgynek járó díjat pedig From Rebeka vehette át. Az internetes szavazók szerint pedig Komjáti Norbert és Mucsi Norbert az iskola legnépszerűbb diákja, a lányok közül pedig Berkes Szabina kapta a legtöbb szavazatot, ők hárman a verseny közönségdíjasai. A legnépszerűbb diákokat, a korona és az ajándék mellett az a megtiszteltetés érte, hogy ők lehettek a farsangi mulatság házigazdái és főszereplői, minden játékban részt kellett venniük, mindenhol, minden körülmények között helyt kellett állniuk, s ők dönthették el azt is, hogy ki kapja meg a legjobb, a legszebb és a legkidolgozottabb jelmezért járó díjat.
    A tanulók szerint a legkidolgozottabb jelmez Zapletán Elemér munkáját dicséri, a legkreatívabbnak Görög István bizonyult, a legszebb jelmezért járó oklevelet pedig Gilice Hilda vehette át.
    Miközben a jelmezesek és a koronás fők rázták a rongyot, a lufitaposás technikáját a legjobbaktól leshették el az érdeklődők, néhányan pedig a félkezes és bekötött szemű cukortorony-építés mestereivé váltak, sőt akadtak olyanok is, akik a csíptetőrablás és a szmokiház-építés technikáját fejlesztették tökélyre. És, ha mulatság, akkor természetesen a zene és az ének sem maradhatott el, az iskola legércesebb hangú és kifinomult ritmusérzékkel rendelkező tanulói is megrezegtették hangszálaikat egy-egy karaoke-szám erejéig.
    Úgy tűnik, sikerült, a Műszaki Iskola tanulói elűzték a telet.

Józó Krizsán Mónika

mart 2014.

Naslovna strana
Uz naslovnu stranu
Opštinske vesti
Vesti
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šahazbuka
Sport
Impresum


Design by VA