Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. március

Címoldal
Nagyböjt
Községi hírek
Heves viták és egybehangzó határozatok
Csatornázás, járdajavítás és útszélesítés
Hangversenyek a zeneiskolában
Légy erős és bátor
VMSZ sajtótájékoztató
Tűzlovagok
Kerek és forog
Tavasz
Koszorúzás, ünnepi műsor
Matematikából kiváló
Farsang havában
Összefogással a maradásért
Télűző farsangi mulatság
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszó-ink jubileuma
Zöld levél
Fiatalok írják
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Sport
Tarka-barka
Impresszum

ÖSSZEFOGÁSSAL A MARADÁSÉRT

    A Vadvirág Hagyományápoló Kör 1994 óta rendszeresen megemlékezik az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharcról és ünnepi műsorral teszi egésszé e nemzeti ünnepet. Példaértékű iránymutatással lelkesíti a mai generációt, hogy a szabadságharc hőseihez hasonlóan, most is szembe kell nézni a kihívásokkal és megvívni saját csatánkat.
    Az évfordulóra való emlékezés programsorozatában a Vadvirág HK asszonykórusa és drámai csoportjának tagjai: Tóth Teodóra, Szügyi Levente és Koliger Maxwell alkalmi műsorszámukkal járultak hozzá a március 12-i Damjanich-emlékmű ünnepi koszorúzásához.
    A szabadságharc ünnepének előestéjén, március 14-én, a színházteremben került bemutatásra a Vadvirág HK Hontalanul című előadása, mely ez alkalommal rendhagyó megemlékezés volt mégis bensőséges, megható és elgondolkodtató. A márciusi forradalom üzenetét már többféleképpen is megfogalmazták. Az idei műsort a Kör Tarsóka néptánc-együttesének tagjai állították színpadra egy mai generációs problémát, az elvándorlás problémáját helyezve előtérbe. Sajátos eszközeiket használva és érzelmeikkel átitatva szembesítették a nézőt a fiatal nemzedék maradni vagy menni kérdésének hatalmas méreteket öltő súlyával. A Tarsóka fiataljai figyelemfelkelő előadásába beleillesztették a Füzike- és Csillagvirág tánccsoportokat is, vagyis a Kör apraja is fontos szerephez jutott ebben az összeállításban. Muzsikált a Régijó népzenei együttes. 

    A Szarvas Gábor Könyvtár március 15-én koszorúzási ünnepséget tartott a katolikus temetőben, majd megemlékező műsort a könyvtár olvasótermében, melyben részt vett a Vadvirág Hagyományápoló Kör drámai csoportja, valamint a Tarsóka néptánc-együttes leánykórusa.
Múltunk jeles eseményéről való méltóságteljes megemlékezés a nemzeti felemelkedést hangsúlyozza, hovatartozásunk szabadságát, mégis nemzeti kötelékét és ezzel együtt otthont jelent. Gyökerekkel, örökséggel.

Lajkó Szilvia

mart 2014.

Naslovna strana
Uz naslovnu stranu
Opštinske vesti
Vesti
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šahazbuka
Sport
Impresum


Design by VA