Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete

    Ada község képviselő-testülete november 15-én este 18 órai kezdettel tartotta meg nyolcadik gyűlését.
    A képviselők megszavazták azt a határozatot, amely szabályozza a községi közigazgatási hivatal felépítését, hatáskörét és munkáját. A községi vagyonjogi ügyészt, Molnár Tajti Erikát felmentették tisztsége alól, ugyanis egészségi és személyes okokra hivatkozva felmentési kérelmet adott át. Döntöttek a választott és tisztségbehelyezett személyek, valamint Ada község képviselő-testülete tanácsnokainak és munkatestületi tagjainak keresetéről, járandóságairól is. Ennek értelmében, a polgármester alapfizetése 81051 dinár, a polgármester helyettesé 80003 dinár, a KKT elnöke 41886, míg helyettese 15707 dinárt kap kézhez, a községi tanács tagjainak 29320 dinár a havi járandósága. A községi képviselők minden ülés után kapnak pénzt, az adai képviselők 1000, a moholiak 1100, míg a falvakból érkező képviselők 1300 dinárt. A képviselők egyhangúlag elfogadták a községi költségvetés kilenc havi megvalósulásáról szóló jelentését. Eszerint a 2012-re tervezett összeg 602,2 millió dinár, amelyből szeptember végéig a kiadások és a bevételek 65,2 százalékban valósultak meg.
    Következő napirendi pont alatt döntés született a Standard kommunális közvállalat árjegyzékének kibővítéséről is, amelybe beleszámítódik a szennyvíz kezelésének értéke is. A háztartásoknak 29,04, míg a gazdaságnak 116,19 dinárba kerül a szennyvíz kezelése köbméterenként adó nélkül.
    A testület elfogadta azon javaslatot, amely a moholi helyi közösségben megújítandó helyi járulék népszavazásáról szól, amelyet december 16. és 19. között rendeznek meg 7 és 20 óra között. A helyi járulék programja 2013 januárjától 2020 december végéig lenne érvényben, a tervezett 150 milliós jövedelemből 24 millió dinárt fordítanának a járdák építésére, 21 millió dinárt a szennyvízcsatorna építésére, 19,5 millió dinárt a helyi közösség működtetésére és a helyi járulék programjának megvalósítására. A helyi járulékot az köteles fizetni, akinek Moholon található a lakhelye és választójoggal is rendelkezik, illetve azok a személyek, akik vidékiek de ingatlannal vagy földterülettel rendelkeznek a helyi közösségben. A munkavállalók és a vállalkozók havonta 3 százalékot kötelesek fizetni a jövedelmükből, a földművesek pedig évente hektáronként 20 kilogramm első osztályú búza árát. A nyugdíjasok pedig szavazhatnak, de nem kötelesek fizetni a helyi járulékot.

Gecse Attila

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA