Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

OPŠTINSKE VESTI

PRIJEM STRANAKA U ADI

    Lokalna samouprava opštine Ada je u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Mađarske – Subotica, uspela da 25. oktobra 2012. godine u našoj opštini po drugi put obezbedi priliku za predaju molbi za prijem u državljanstvo Mađarske.
    Ovom prilikom su u svečanoj sali SO Ada, kod 4 službenika konzulata, 105 građana mogla da predaju molbu za prijem u državljanstvo Mađarske, oni koji su se unapred prijavili kod referenta Lokalne samouprave,  Emilije Košpal Sabo.
    Povodom ovoga našu opštinu je posetila i Katalin Gara – konzul GKRM, koju su primili Predsednik opštine, Zoltan Bilicki i Predsednik SO Ada, Atila Buču.
    Imajući u vidu veliku zainteresovanost građana razgovarali su i o mogućnostima za dalju saradnju, u toku kojeg su se gospođa Gara i čelnici naše opštine dogovorili da će se ubuduće u više navrata održati prijem stranaka u Adi. Sledeći put će to biti najverovatnije u mesecu januaru sledeće godine.   


Državni reprezentativci
Na Svetskom šampionatu u Italiji učestvovali su omladinci iz opštine Ada,
kao članovi reprezentacije  Srbije

    Sredinom meseca oktobra, ađanska i molska deca su učestvovali kao reprezentativci naše države na međunarodnom takmičenju na 20.Svetskom Šotokan Šampionatu i 5. Svetskom kohai kupu u organizaciji Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija MILANO-ITALIJA.
    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, i zamenik predsednika Goran Matić, primili su takmičare, koji su dostojno prezentovali našu državu, kao i našu malu opštinu. U finalu su ušli Milorad Todorović, učenik VII. Razreda O.Š. „Čeh Karolj”Ada, koji je usvojio i III mesto u borbama individualno, Anabela Aleksa, učenica VIII. razreda O.Š. „Čeh Karolj”Ada , Jovana Borđoški, učenica VII. Razreda O.Š. „Novak Radonić” Mol, kao i  Akoš Buču iz Ade, srednjoškolac I. razreda u Segedinu.

Zita Dragin Miricki


 „I JA BRINEM O SVOJOJ PLANETI”

    Lokalna samouprava opštine Ada, uzela je učešće u realizaciji projekta na polju edukacije dece iz oblasti očuvanja životne sredine. Na tu temu su dana 6.11.2012 god. održane dve  pozorišne  predstave za decu,  jedna u  pozorišnoj sali u Adi, a druga u Molu,  pod nazivom,  KAKO SU DRVO I CVET SPASILI SVET, i to u izvođenju dečjeg pozorišta „ČARAPA” iz Beograda. Predstava je namenjena za decu predškolskog uzrasta i osnovnim školama, ulaznica je 3 do 5 primeraka starih novina, koje se sakupljaju u kontejnerima,  obezbeđeni od strane  JKP Standard.

    Projekat se sprovodi preko Udruženja građana „EKO ART” iz Novog Beograda, uz podršku Ministarstva životne sredine I prostornog planiranja, Stalne konferencije gradova i opština Srbije, i takođe pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva I vodoprivrede .
    Očuvanje životne sredine zahteva stalnu edukaciju i razvijanje svesti o problemima ekologije i reciklaže otpada, što još uvek nije u dovoljnoj meri prisutno u redovnom obrazovanju, i zato je  Predsednik opštne Ada, Zoltan Bilicki finansijski podržao ove pozorišne predstave.

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA