Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

ÉLMÉNYEKKEL TELI HÉT A ZENEISKOLÁBAN

    Nem mindennapi esemény színhelye volt az adai Bartók Béla alsó fokú zeneiskola október 22. és 27. között. Ekkor tartották ugyanis a zenei tábort, immár harmadik alkalommal, amelyen az adai zeneiskola növendékei és tanárai, valamint a magyarországi Sándorfalva zeneiskola tanulói és tanárai vettek részt.
    Az egyhetes zenei tábor megszervezése az adai iskoláé volt, a pénzelése pedig a Magyarország és Szerbia közötti IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósult meg, a Jó szomszédok a közös jövőért szlogen alatt.

    A zenei táborba Sándorfalváról 25-én érkeztek, 20 növendék és 5 zenetanár, az adaiak részéről pedig 60-70 tanuló vettek részt, természetesen tanáraikkal együtt. A táborban tartalmas munka folyt, ez a részletesen kidolgozott napi program alapján történt. A növendékekkel való foglalkozás után esténként különböző együttesek léptek fel a színházteremben, és különböző zenei műfajokat mutattak be a nagyközönségnek. Ezek: a Dodgem együttes (magyarországi gyermekzenekar), az adai Baraparty, a Tóth Bagi Csaba trió (Magyarország), Gulyás László és barátai (vegyes összeállítású: Gulyás L. topolyai, Németországban él, a zongorista zentai, Magyarországon él, a dobos magyarországi, Kaszás Laci adai, Magyarországon él). Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy minden együttes hatalmas sikert aratott fellépésük során, talán, mert mind más és más zsánerű zenét adott elő.
    Ez a zenei tábor nagy jelentőséggel bírt, elsősorban azért, hogy a két iskola tanulói megismerhették egymás zenei kultúráját, a különböző zenei irányzatokat, közösen vehettek részt a zenei műhelyben, és gyakorolhatták be a közös programokat. Mindezek mellett kimagasló fontosságú a barátkozás, az egymáshoz közelebb kerülés, egymás kultúrájának és nyelvének megismerése, ami csak nemesíti és gazdagítja az egymás közötti tapasztalatcserét.
    Hogy a zenei tábor ilyen tömeges lehetett, köszönhető a Nyílt Társadalom Alapnak valamint a Tartományi Oktatásügyi, Igazgatási és a Nemzeti ügyekkel foglalkozó Titkárságnak, mint támogatóknak.

Szöveg és képek: Vastag János

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA