Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

HARMINCAN ÉLETET MENTETTEK

    November 8-án 11 és 14 óra között véradási akciót tartottak a Műszaki Iskolában. Egy rövid kérdőív kitöltése és egy röpke orvosi vizsgálat után minden bátor, segítőkész, 18. életévét betöltött diák adhatott vért. Harmincan éltek is a lehetőséggel, és így talán életet mentettek.


Jelenetek a középiskolában lezajlott véradásról

    Az akciót megelőzően a Vöröskereszt helyi szervezetének munkatársai a véradás jelentőségéről tartottak előadást a középiskola végzős osztályaiban, így próbálták ösztönözni a diákokat arra, hogy a tűszúrással járó néhány perces kellemetlenséget vállalva másokon segítsenek.  Vért adni, életet adni nemcsak nemes dolog, hanema véradó így  saját egézségi állapotát is ellenőrizhíti, és azt sem kell elfelejteni, hogy minden véradás után regenerálódásképpen két szabadnap is jár.


„Tűz” a középiskolában

    Október 29-én az adai Műszaki Iskolában katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak. A meglepetésszerű akció során tűzesetet szimuláltak az egyik emeleti tanteremben, ahonnan egy „eszméletlen, füstmérgezést szenvedett” tanulót hoztak le az adai Egészségház sürgősségi szakszolgálatának mentősei, az előcsarnokból pedig egy „lábtörést szenvedett” fiút kellett kimenekíteni a tűzoltók és a mentők csapatának. A sérültekről tudni kell azt, hogy sebeiket szakértő kezek alkották, Velez Teodóra, a Vöröskereszt helyi szervezetének munkatársa készítette őket véresen élethűre.

    Az akció után Kéki László tűzoltóparancsnok elmondta, az iskola tanulói és dolgozói kivállóan vizsgáztak a gyakorlat során, hiszen mindössze három perc alatt sikerült elhagyniuk az épületet. Amíg a tanulók az udvarról figyelték a történéseket, addig a mentősök szakszerűen ellátták a „sérülteket”, és persze a kiérkező tűzoltóknak a „tüzet” is sikerült megfékezniük.


PEDAGÓGUSNAP GOMBÁVAL

    A tanár az a gyermek, aki a legtovább jár iskolába, s mint ilyennek meg kell őriznie gyermeki lelkületét és a játék szeretetét, a játék iránti fogékonyságot, hogy tudását sikeresen átadhassa a felnövekvő nemzedékeknek – hangzott el november 8-án a Műszaki Iskola pedagógusnapi rendezvényén, ahol Miklós Nándor, az iskola igazgatója köszöntötte az ünneplő tanárokat. Az iskola diákjai rövid alkalmi összeállítással kedveskedtek tanáraiknak. Az ünnepi műsorban Kalmár Andor gitárkíséretében énekelt Horvát Gabriella, az iskola színtársulatának színészei, Józó Andrea, Kalmár Sándor, Cabafi Imre és Dávid Nikoletta A GOMBA című jelenetet mutatták be, Jakovjević Vesna pedig saját írását olvasta fel. A pedagógusnap alkalmából külön köszöntötték azokat a dolgozókat, akik tíz, húsz illetve harminc éve állnak az iskola és a tanítás szolgálatában.

Józó Krizsán Mónika

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA