Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

ÜGYFÉLFOGADÓ NAP ADÁN

    Ada Község Önkormányzata a Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusával együttműködve, 2012. október 25-én immár másodízben tudott lehetőséget biztosítani magyar állampolgárság igénylésére benyújtandó kérelmek községünkben történő átadására.
    A kihelyezett ügyfélfogadó napon 4 ügyintézőnél, Ada Község Képviselő-testülete dísztermében az a mintegy 105 polgár adhatta át a magyar állampolgárság megszerzésére vonatkozó kérelmét, aki előzőleg benyújtotta erre vonatkozó igényét Kóspál Szabó Emilia önkormányzati ügyintézőnél.
    Ez alkalomból községünkbe látogatott Gara Katalin konzul asszony, Bilicki Zoltán községi elnök és Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke fogadták.
    A nagyszámú érdeklődőre való tekintettel megbeszélés folyt a további együttműködés lehetőségéről, mely során  Gara konzul asszony és községi vezetőink megegyeztek, hogy a jövőben több ízben is tartanak majd kihelyezett fogadónapot Adán. A következő fogadónapra feltehetően jövő év januárjában kerül majd sor.


Országos válogatottak
Az Ada községbeli ifjak a Szerb válogatott tagjaiként részt vettek az olaszországi világbajnokságon

    Ez év október hó közepén az adai és a moholi gyerekek az országos válogatott tagjaiként részt vettek Milánóban (Olaszország) a 20. SKDUN Shotokan Világbajnokságon, egyben az 5. SKDUN Kohai Világkupán, amelyet a SHOTOKAN KARATE DO UNITED NATIONAL (SKDUN) VILÁGSZÖVETSÉG szervezett.
    A versenyzőket, akik méltón képviselték az országot és a mi kis községünket Bilicki Zoltán, Ada község elnöke és Goran Matić elnökhelyettes fogadták. A döntő résztvevői voltak: Milorad Todorović, az adai Cseh Károly Ált. Isk. VII. osztályos tanulója, aki az egyéni versenyben harmadik helyezést ért el, Anabela Aleksa, az adai Cseh Károly Ált. Isk. VIII. osztályos tanulója, Jovana Borđoški, a moholi Novak Radonić Ált. Isk. VII. osztályos tanulója, valamint Búcsú Ákos Adáról, aki I. osztályos középiskolás Szegeden.

Dragin Miricki Zita


„ÉN IS GONDOSKODOM A BOLYGÓMRÓL“

    Ada Község Önkormányzata részt vállalt egy, akörnyezetvédelem  területén megvalósuló  gyermek edukációs projektum kivitelezésében. Erre a témára a „hogyan mentette meg a fa és a virág a világot” elnevezéssel 2012. nov. 6-án két színelőadást tartottak, egyet az adai színházteremben, egyet pedig Moholon, mégpedig a belgrádi ČARAPA Gyermekszínház előadásában. Az előadás az iskoláskor előtti és az általános iskolás gyermekeknek szólt, a belépő 3-5 régi újság volt, amelyeket a Standard KKV részéről biztosított konténerekbe gyűjtöttek. 

    A Környezetvédelmi és Területtervezési Minisztérium, valamint a szerbiai városok és községi önkormányzatok állandó értekezlete (SKGO) által támogatott, és a Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Erdészeti és Vízgazdasági Minisztérium védnöksége alatt álló projektum az újbelgrádi EKO ART Polgári Egyesületen keresztül valósul meg.
    A környezetvédelem állandó edukációt és tudatfejlesztést igényel az ökológiai problémákról és a hulladék újrahasznosításáról, ami még mindig nincs kellő mértékben jelen az intézményes oktatásban, ez okból Bilicki Zoltán, Ada község elnöke az említett előadásokat anyagilag is támogatta.

Dragin Miricki Zita

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA