Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

Vesti iz policije

    Bez obzira na trud, od policijske stanice u Adi dobio sam samo najjednostavnije statističke podatke, iz kojih se ne vidi pravo stanje bezbednosti u našoj opštini, odnosno sa tim nemožemo objektivno informisati čitalaca o pravim događajima u opštini, koje se tiče beznednosti. Podaci su sledeći:
    – Kriminalitet. U toku oktobra prijavljeno je ukupno 14 krivičnih dela, od čega su 2 dela rasvetljena, ovi se gone po službenoj dužnosti. Od strane građana podneto je 20 tužbi zbog sitne krađe i druge štete učinjene do vrednosti od 15.000 dinara.
    – Javni red i mir. Podneto je ukupno 7 prekršajnih prijava i to: zbog učestvovanja u tuči 3, nepristojnog ponašanja 2 i ostalo 2.
    – Bezbednost saobraćaja. Na području opštine dogodila se tri saobraćajna nesreća u kojima su povređena 4 lica.

    Od policijeske uprave u Kikindi dobili smo sledeća saopštenja:
    – Policija u Senti odredila je zadržavanje do 48 sati ocu i sinu Milovanu (1964) i Mladenu (1982) M. i braći Zoranu  (1991) i Goranu (1979) P. svi iz Srpskog Krstura, zbog osnovane sumnje da su od aprila do oktobra ove godine počinili 14 teških krađa na štetu EPS Subotica, na teritoriji opština Senta, Kanjiža, Čoka, Ada i Subotica. Šteta pričinjena EPS-u Subotica je na preko 5.2 miliona dinara. Osumnjičeni su sa električnih stubova demontirali i skidali trafo stanice koje su bile u funkciji, i iz njih vadili bakarne namotaje, koje su prodavali kao sekundarne sirovine. Istražni sudija odredio im je pritvor do 30 dana.
    – Policijski službenici u Adi rasvetlili su više provalnih krađa i podneli krivične prijave protiv 8 lica, zbog osnovane sumnje da su u toku ove godine na teritoriji opštine Ada i Senta provalili u 13 kuća i odneli novac i nakit u vrednosti od preko 2 miliona dinara.
    Policija je odredila zadržavanje do 48 sati, Alenu (1991) i Matiji P. (1988) iz Mola i Dragomiru D. (1993) iz Padeja, koji su zajedno sa Renatom V. (1984) iz Utrina, Snežanom D. (1985) iz Subotice, Terezom J. (1986) iz Mola, Ištvanom B. (1985) iz Ade i Gordanom R. (1977) iz Sombora počinili ova krivična dela, tako što su koristili odsustvo vlasnika, provaljivali u kuće i nakon premetačine odnosili pronađeni novac i nakit.
    Protiv braće Alena i Matije P. podneta je i krivična prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili kriv. delo ugrožavanja sigurnosti, jer su pretili i nasilnički se ponašali prema građanima i ostalim osumnjičenim.
    Alenu i Matiji P. i Dragomiru N. Istražni sudija odredio pritvor u trajanju do 30 dana.
    – Policijski slkužbenici u Adi podneli su krivične prijave protiv Andraša K. (1975) i Zoltana T. (1965) iz Ade, zbog osnovane sumnje da su u toku septembra i oktobra ove godine, na području Ade i Mola, ukrali 18 bicikala, koja su u delovima prodali kao sekundarne sirovine.

    Obaveštenje
    Od 1. novembra 2012 godine omogućeno je i elektronsko zakazivanje termina za podnošenje zahteva za izradu putnih isprava i ličnih karata u Policijskoj upravi Kikinda (za Kikindu, Adu, Kanjižu, Sentu Čoku i Novi Knežavac).
    Građani mogu zakazivati na Internetu putem portala elektronske uprave: www.euprava.gov.rs (preko linka dokumenta/lična dokumenta) ili portala Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs (preko linka eUsluge).

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA