Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

Felújított utcák a II. Helyi Közösségben
Három utca új aszfalttal

    Az idén a Második Helyi Közösség területén három utca, a Július 7., a Ljuba Nenadović és most a Proletár utca kapott új aszfaltburkolatot. Ez utóbbi utcát – ami, ugye, az egykori Bikaistálló előtt vezet, október 20-án nyitották meg ünnepélyesen a közlekedés előtt. A megynyitási ünnepségen részt vettek a közeli lakosok, a község tisztségviselői Bilicki Zoltán városelnök vezetésével, Zoran Dragin, az Első Helyi Közösség tanácselnöke, dr. Rusák József, a Második Helyi Közösség tanácselnöke, Varga Elfride, a II. Helyi Közösség titkára, valamint az írott és az elektronikus sajtó tudósítói.
Varga Elfride, a II. HK titkára így nyilatkozott:
    - Ezt az utat a Proletár utcában nemcsak hogy új aszfaltréteggel láttuk el, hanem 3 méterről 5 méterre szélesítettük, összesen 135 méter hosszúságban. Tudtuk és a polgárok is már sokszor szóltak, hogy ez az útszakasz nagyon rossz és mi úgy döntöttünk, nem javítgatással próbálkozunk, hanem teljesen új aszfaltréteggel borítjuk be, sőt még ki is szélesítjük 3-ról 5 méteresre. Itt igen élénk közlekedés folyik, gyakori a mezőgazdasági munkagépek áthajtása és az egész környékről ezen az utcán keresztül mennek a diákok az iskolába és vissza. Ők, ugye, biciklivel közlekednek, és ha széles az út, a kerékpározás is biztonságosabb.
    Az aszfaltozást a szabadkai Vojput vállalat végezte 2 250 000 dinár értékben és hozzá még kedvező fizetési feltételeket is szabott: az elvégzett munka árát több részletben törleszthetjük.
    Idén a Második Helyi Közösségnek így ez a harmadik utcája, amit új aszfaltréteggel borítottunk be. Ezt úgy tudtuk megcsinálni, hogy korábban az önkormányzattal egy technikai megállapodást kötöttünk, minek értelmében ők az előbbi két utcába besegítettek, így most létre jöhetett ez a harmadik felújítás is.
    - A továbbiakban szeretnénk még a Marka Miljanova utca két végét aszfaltos burkolattal összekötni a József Attila utcával, és ott most az engedélyeztetési eljárás van folyamatban. Mint ismeretes, községünkben most folyik a csatornahálózat további építése, ami az utakkal szemben majd elsőbbséget fog élvezni, ezért örülünk, hogy az idén sikerült befejezni e három utca útburának felújítását. A felújított utak összértéke 5 millió dinár.
    Miközben folyt az útmegnyitó, arra gondoltam, hogy ezen az új szakaszon itt most lehetne egy 100 méteres futóbajnokságot rendezni, és a célbaérés után még 35 méter lassítópálya is rendelkezésre állna, erre föl megjelent vagy tíz diákból álló bringa-csapat (hazafelé az iskolából), akik boldogan vették birtokba a sima, aszfaltozott új utat. Ennél szebb megnyitót elképzelni sem tudtunk volna!

Király János

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA