Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

A Körkép arcképcsarnoka II.

    BIRKÁS JÁNOS – Ada. „A zenei élet is fontos eleme  mindennapjainknak, mert a szellemi és lelki felfrissülést is várunk tőle” – vallja a riportunk alanya A zene szeretete meghatározója lehet az életnek című riportunkban, melyben több érdekes témával is találkozunk. (Körkép 36. szám 8. old. – Vastag J.)
    BIRÓ ALBERT ERZSÉBET – Ada. A tanárnőt ezúttal mint amatőr festőt mutattuk be, aki a munkája és a családja mellett a képzőművészet ápolására is talál időt (Körkép 60. szám, 26. old. – Vastag J.)
    BOGNÁR JÓZSEF és MARGITKA – Kanada. A Bognár család is, mint több száz adai polgár, Kanadában találta meg életük lehetőségét. Szívük azonban hazahúzza őket, legalább egy rövidke időre. Az Itthon ünnepeltek című rövid riportbál megtudjuk, hogy az ötven éves házassági évfordulójukat idehaza ünnepelték meg. (Körkép, 98. szám, 18 old. – Vastag J.)
    BUDAI KÁROLY – Ada. A riportalanyunk a Precíziós öntöde munkása, hobbija pedig a fafaragás. A Fába vésett látomások című riportban beszél a hobbijáról, a munkáról a kezdetről és a terveiről. (Körkép, 95. szám, 11-12 old. – Király J.)
    BOSCHAN SÁNDOR – Ada (1891-1942). Rövid életrajzi ismertetőt olvashatunk a zsidó származású ügyvédről, bíróról és irodalmárról, aki a csúrogi razzia áldozata lett 1942-ben. (Körkép 49. szám, 9. old.)
    BÚZA TIBOR – Zenta. Európa legnagyobb, a maga nemében egyedülálló vadászsólyom tenyészete Zentán létesült, és a tulajdonos főfoglalkozása a vadászsólymok tenyésztése. A Sólymok birodalma című rövid riportban mutatjuk be Búza Tibort és egyedülálló tevékenységét. (Körkép, 93. szám, 16. old. – Király J.)
    Dr. CSÁNYI ERZSÉBET – Újvidék (Ada). Egy rangos egyetemi tanárt mutatunk be személyében, aki sokat tett és tesz a magyar nyelv és irodalom ápolása terén mint az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének vezetője. A riportban beszél gyermekkoráról, a munkájáról. (Körkép. 125. szám, 8. old. – Király J.)
    CSÁNYI RÓZSA – Ada (1931-2007). Amatőr festőként mutattuk be, aki szabad idejének nagy részét ezzel a hobbival töltötte ki. Néhány önálló és több csoportos kiállításon ismerhettük meg képeit. (Körkép, 58. szám, 27. old. – Vastag J.)
    CSINCSIK RÓBERT – Ada. Interjút készítettünk vele a nagyon népszerűvé vált Poznanici közösségi oldal megalkotójával. A beszélgetésben elmondja, hogyan jött létre, és milyen népszerűségnek örvend ez az internetes oldal. (Körkép, 126. sz. 6. old. – Király J.)
    CSONKA GÁSPÁR – Ada (1924-2004) Büszke vagyok a munkámra című riportban mutattuk be a vállalkozó szellemű magánvállalkozó építész-technikust, aki teljesen új tornyot épített a római katolikus templom régi tornya helyére. Kihívásnak is tekintette az elvállalt munkát, hisz a környéken nincs hasonló építmény, így minden apró részletét egyénileg kellett megtervezni és kivitelezni. A riportból sok érdekes adatot tudunk meg a toronnyal kapcsolatban. (Körkép, 27. sz. 10. old. – Vastag J.)
    CSUVIK DEZSŐ – Ada. A hónap portréja sorozatban mutattuk be ezt a szerény, de nagy akaraterejű, természet- és állatszerető embert, akinek élete nagy részét a madarak és más kisállatok tölti ki. A Strucctanya és papagájok színes világa című színes riportban meséli el egyedül álló hobbiját, ami talán már nem is hobbi. (Körkép, 31. sz. 10. old. – Király J.)
    CSUVIK GÁBOR – Ada. 2010-ben a Műszaki Iskola végzősei közül riportalanyunk generáció-első lett a gépésztechnikusi, számítógépes szerkesztői szakon. Folytatásként mégis más irányba indult: a képzőművészeti szakon halad tovább. (Körkép 132. sz. 8. old. – Vastag J.)
    CSUZDI JÁNOS – Ada. Fafaragó, autodidakta művész. Foglalkozása földműves, a fafaragás művészetével szabad idejében foglalkozik, amit igen magas szinten művel. Számos kiállítás, bemutató részese. Hobbijával a mai napig foglalkozik. (Körkép, 67. sz. 27. old. – Vastag J.)
    DAKU TERÉZ – Ada. Határtalan akarattal és szorgalommal képezte magát mint ama-tőrfestő. Képeivel rendszeresen részt vett különféle szemléken, kiállításokon. (Körkép, 63. sz. 27. old. – Vastag J.)
    DEISSINGER ÁKOS – Ada. Az adai Műszaki Iskola magyartanára, 2005-ben Sinkó-díjat vehetett át, amit egy fiatal írónak, értelmiséginek ítélnek oda az előző időszakban ki-fejtett munkásságáért az irodalom és a művészet terén. A vele készült riport címe Az élmény a legfontosabb. (Körkép, 78. sz. 18. old. – Krizsán M.)
    DOBAI LAJOS és ETELKA – Mohol. Moholi édesnemes paprika címet viseli az a riport amiben bemutatjuk a Dobai házaspárt, akik az adai (és más) piacon az édesnemes paprikáról váltak ismertté. (Körkép, 71. sz. 18. old. – Király J.)
    DRAGAN MILUTINOVIĆ – Ada. Érdekes riport készült Dragan Milutinovićtyal, akinek a hangját az Adai Rádió beindulásától kezdve a mai napig hallhatja a közönség. A riport szerb nyelven készült, a címe: Na talasima Radio Ade. (Körkép, 71. sz. 9. old. - Bakos B.) 

(folytatása következik)

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA