Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. november

Címoldal
Mozgalmas időszakok
Községi események
Fiatalok, akikre büszkék lehetünk
Községi hírek
Biztonságos-e biztonságunk?
Három utca új aszfalttal
Munkálatok az Első Helyi Közösségben
A kanalizáció építési munkálatai
Nyolcadszor ülésezett Ada község képviselő-testülete
Százéves az adai labdarúgás
Napsugaras ősz
Élményekkel teli hét a zeneiskolában
Régi mester - jó kisiparos
Doboz
Segítségre szorul az állatkert
Újvidéki Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak
Harmincan életet mentettek
Falusi nők a főtéren
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIX
Zöld Levél
Fiatalok írják
A szakszervezet tevékenysége
A Körkép arcképcsarnoka II.
Az eltűnt idő nyomában
Sport
Nekrológ Parlagi Endre tiszteletére
Tarka oldal
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Az adai Rendőrállomástól, bármennyire is igyekeztem, csupán a legegyszerűbb statisztikai adatokat kaptam, ami nem tükrözi a valós közbiztonsági helyzetet községünk területén, pontosabban nem ad objektív tájékoztatást az olvasóknak az elkövetett bűntényekről, forgalmi balesetek okairól, a szabálysértések milyenségéről stb.
    A kapott információkat a következőképpen lehet prezentálni:
    – Bűntények. 14 bűnvádi feljelentés érkezett a rendőrsége, amelyből 2-őt derítettek fel a hónap folyamán. Mindez hivatalból üldözendő. A 15.000 dinárig terjedő lopások és más károk okozása miatt a polgárok 20 magánfeljelentést tettek.
    – Közrend és közbiztonság. Összesen 7 szabálysértési feljelentést tettek, ebből 3 verekedésben való részvétel, 2 nyilvános helyen való illetlen viselkedés és 2 más szabálysértés.
    – Közlekedésbiztonság. Községünk területén 3 forgalmi baleset történt az elmúlt hónapban, melyekben 4 személy megsérült.

    A Kikindai Körzeti Rendőrigazgatóságtól kapott közlemények:
    – Apa és fia.  Milovan M.(1964) és Mladen (1982) valamint két testvér Zoran P. (1991) és Goran (1979), mindannyian keresztúri lakosok, ez év áprilisa és októbere között 14 minősített lopást követtek el, mind a Szerbiai Villanygazdaság szabadkai részlegének kárára. A kár felbecsült magassága 5,2 millió dinár. A gyanúsítottak Zenta, Magyarkanizsa, Csóka, Ada és Szabadka területén leszerelték a villanyoszlopokon lévő nyitott trafókat, melyek különben működőképesek voltak, kiszerelték belőlük a réztekercseket, ezt azután mint hulladékot eladták. A gyanúsítottakat a zentai rendőrség fogta el, átadták a Szabadkai felsőbíróság vizsgálóbírájának, ő pedig 30 napi előzetes letartóztatást rendelt el ellenük.

    – Október 25-én a Kikindai Körzeti Rendőrigazgatóságtól a következő értesítést kaptuk:
    Az adai rendőrállomás dolgozói több betöréses lopás bűntettét derítették fel, és 8 személy ellen bűnvádi feljelentést tettek azzal a megalapozott gyanúval, hogy ez év folyamán Ada és Zenta területén 13 lakóházba betörtek, ahonnan pénzt és ékszert vittek el több mint 2 millió dinár értékben.
    A rendőrség 48 órás fogvatartást rendelt el a moholi Alen  (1991) és Matija P. (1988) testvérek, a padéi Dragomir N. (1993), továbbá a törökfalui V. Renátó (1984), a szabadkai Snežana D. (1985) a moholi Tereza J. (1986), az adai B. István (1985) és a zombori Gordana R. (1977) ellen, akik a fent említett betöréseket követték el. Módszerük az volt, hogy kihasználták a házbeliek távollétét, betörtek a házba, a szobákat feldúlták, szétdobáltak minden holmit keresve a pénzt és az ékszert, és miután megtalálták, magukkal vitték. Akcióik időben rövidek és „sikeresek” voltak.
    Alen és Matija P. ellen még egy bűnvádi feljelentés készült a biztonság veszélyeztetésének gyanújával, mert erőszakoskodtak és megfenyegették a polgárokat, ugyanúgy a többi bűntársukat is. Alen és MatijaP.  valamint Dragomir N. ellen a vizsgálóbíró 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el.
    – Az adai rendőrség bűnvádi feljelentést tett K. András (1975) és T. Zoltán (1965) adai lakosok ellen azzal az megalapozott gyanúval, hogy ez év szeptemberében és októberében Ada és Mohol területén mintegy 18 kerékpárt loptak el, amiket miután szétszereltek, és rosszvasként eladtak.

    Értesítés
    A Kikindai Körzeti Rendőrigazgatóság értesíti az ügyfeleket, hogy november 1-től elektronikus úton is lehetséges az útlevelek és a személyazonossági igazolványok kérelmének átadására időpontot kérni, mégpedig Interneten a www.euprava.gov.rs  -  dokumentumok/személyi dokumentumok linken keresztül vagy a www.mup.gov.rs portálon az eUsluge linken.

novembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Izgradnja sekundarne kanalizacije
Nedelja za pamćenje u muzičkoj školi
Zoološkom vrtu potrebna podrška
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA