Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. április

Címoldal
Az eredmények nem maguktól születnek
Ez a húsvét
Akinek a lelkében dal van
Bartók Béla Zeneiskola - 50 év
Községi hírek
Tervek és árjegyzék az Adicában
Napirenden a pénzügyi terv
Egészségügyi világnap
Beszámoló az elmúlt évi és az idei költségvetésről
Lányoknak
Tavaszköszöntő kiállítás Adán
Húsvéti kiállítás és ajándékosztás
A délvidéki nagycsaládos szerveződés
Az a bűvös 15 ezer
Együtt az állatkertért – munkaakció az állatkertben
Egy lépés az egészségért
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Hová lett a báró kutyája?
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély - III. rész
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Egy lépés az egészségért
Tavaszi sportnap Adán

    Az adai Pilates-Relax Klub szervezésében  április második szombatján immár harmadszor tartottak Adán tavaszi sportnapot.  Az egésznapos rendezvény alkalmával  az érdeklődők  ingyenes dance aerobik, body-balls complex és pilates órákon vehettek részt.
    A mozgás és az egészség megőrzése minden korosztály számára fontos, s mindannyian kell, hogy tegyünk legalább egy-egy lépést az egészségünkért, hangzott el a Cseh Károly Általános Iskola tornatermében, a rendezvény megnyitóján, ahol a New Ada Dance Táncklub mazsorettjei, a Čika Jova Zmaj óvoda növendékei és  a Cseh Károly iskola diákjai is megmutathatták mit tudnak, sőt bemutatkozott az adai és a bácsalmási baranta csapat is.
    Horvát Éva óvónő,  szakképzett aerobik-, fitnesz- , soft ball és pilates oktató, az adai Pilates-Relax Klub alapítója és aktív vezetője, a sportnap szervezője köszöntötte a bátor tornázókat, majd dr. Tóth Barna Elvira, az adai Egészségház igazgatója az egészségügyi világnap alkalmából  szólt a résztvevőkhöz. Kiemelte, hogy az Egészségügyi Világszervezet ebben az évben az antibiotikum helytelen használatának káros hatásaira igyekszik felhívni a figyelmet, hiszen a túl korán és ok nélkül alkalmazott antibiotikumok ellenállóvá teszik a kórokozókat, és így a legenyhébb betegségek is végzetes következményekkel járhatnak. Az igazgató azt is hozzátette, hogy az adai Egészségház  immár második alkalommal csatlakozott a Pilates Klub rendezvényéhez azzal, hogy amíg az egyesület a sport és a mozgás jelentőségét hangsúlyozza, addig az egészségügyi csapat a helyes táplálkozás fontosságára, az alkohol és a dohányzás káros hatásaira igyekszik felhívni a figyelmet.
    Amíg az iskola éttermében testsúly-, testmagasság-mérés, rizikófelmérés, vérnyomás-, vércukor-ellenőrzés és életmód-tanácsadás folyt, a  tornateremben  szakképzett oktatók váltották egymást, a szabadkai Halász Katalin dance aerobik, a magyarországi Lorencz Gabrielle body-balls coplex, Nagy Virginie és Horvát Éva pedig pilates órát tartott.
    Érdeklődőből, bátor résztvevőből sem volt hiány, minden órán megtelt a tornaterem, ők tettek egy, azaz jó néhány lépést az egészségért.

Józó (Krizsán) Mónika

april 2011.

Naslovna strana
Muziška škola "Bartok Bela" - 50 godina
Opštinske vesti
Mesec ženskog romskog aktivizma
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA