Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. április

Címoldal
Az eredmények nem maguktól születnek
Ez a húsvét
Akinek a lelkében dal van
Bartók Béla Zeneiskola - 50 év
Községi hírek
Tervek és árjegyzék az Adicában
Napirenden a pénzügyi terv
Egészségügyi világnap
Beszámoló az elmúlt évi és az idei költségvetésről
Lányoknak
Tavaszköszöntő kiállítás Adán
Húsvéti kiállítás és ajándékosztás
A délvidéki nagycsaládos szerveződés
Az a bűvös 15 ezer
Együtt az állatkertért – munkaakció az állatkertben
Egy lépés az egészségért
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Hová lett a báró kutyája?
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély - III. rész
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Bűntények. Márciusban 19 elkövetett bűntényt regisztrált a rendőrség, ebből 6 esetben ismert volt az elkövető, 11 esetben ismeretlen, míg két alkalommal tetten érték a bűntény elkövetőit. A hónap folyamán 7 bűntényt felderített a rendőrség. Értesüléseink szerint a bűntények (betörés, lopás stb.) legnagyobb részét ugyanazon személy követte el, mégpedig az adai kiskorú H. Zoltán (1995). Ő szedett le néhány réz- és bronz vázát a sírokról az adai temetőben, amiket aztán, mint hulladékot eladott. A lopások elkövetésekor sírgyalázás nem történt. Mindezért a törvényben előírt feljelentés készült ellene lopás alapos gyanúja miatt.
    – Kézre került S. Dániel (1992) szabadkai lakos, és bűnvádi feljelentés készült ellene azzal az alapos gyanúval, hogy március 18-án Adán, a Cseh Károly utcában betört egyik házba (a tulajdonos külföldön tartózkodik), onnan plazma TV-t, zenevonalat, és különböző szerszámot lopott el. Az ellopott tárgyak egy részét megtalálta a rendőrség, és visszaadta a tulajdonosnak.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 4 szabálysértési feljelentés készül, ebből 2 verekedés vétsége miatt, ami a Műszaki iskola néhány diákja között történt.
    Szabálysértési feljelentés készült Branislav R. újvidéki, Milenko J. és Blagoje K. kikindai lakosok ellen, mert március 24-én előre be nem jelentett nyilvános gyülekezeten, Damjanich János emlékműve előtt zavarták a közrendet és közbiztonságot. Branislav R. ellen külön szabálysértési feljelentés is készül a nyilvános gyülekezet bejelentésének elhanyagolása miatt.
    – Rendőrségi értesítés szerint, március 13-án Damjanich János emlékművének leleplezésére tartott ünnepségen Adán, a Felszabadulás téren, nem történt semmiféle nemzeti vagy más szabálysértés, úgyszintén nem történt semmi kilengés a március 19-én a Szerb Haladó párt szervezésében történt ellentüntetésen sem.
    Közlekedésbiztonság. Márciusban, részben a szigorúbb forgalom ellenőrzésnek köszönhetően csak 3 forgalmi baleset történt, mindhárom sérülés nélkül, csak anyagi kár keletkezett mintegy 120.000 dinár értékben.
Ami viszont meglepő, 7 olyan ittas vezető került a kijózanítóba, és az azt követő procedúra alá, akiknek vérében magasabb volt az alkoholszint, mint 1,20 ezrelék.
    A rendőrség értesíti az érdekelt polgárokat, hogy a személyazonossági igazolvány, útlevél, hajtási és forgalmi engedély kiadásához szükséges dokumentációkról a rendőrállomáson minden munkanapon tájékoztatót kaphatnak, ugyanakkor értesülhetnek a www.mup.gov.rs honlapon a „Dokumenta građana” címszó alatt.


A ház, ahova betörtek


Dimitrije Tucović utca, iskola: innen már csak egy parkoló hiányzik!

april 2011.

Naslovna strana
Muziška škola "Bartok Bela" - 50 godina
Opštinske vesti
Mesec ženskog romskog aktivizma
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA