Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. április

Címoldal
Az eredmények nem maguktól születnek
Ez a húsvét
Akinek a lelkében dal van
Bartók Béla Zeneiskola - 50 év
Községi hírek
Tervek és árjegyzék az Adicában
Napirenden a pénzügyi terv
Egészségügyi világnap
Beszámoló az elmúlt évi és az idei költségvetésről
Lányoknak
Tavaszköszöntő kiállítás Adán
Húsvéti kiállítás és ajándékosztás
A délvidéki nagycsaládos szerveződés
Az a bűvös 15 ezer
Együtt az állatkertért – munkaakció az állatkertben
Egy lépés az egészségért
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Hová lett a báró kutyája?
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély - III. rész
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Első Helyi Közösség
Napirenden a pénzügyi terv

    A tanács április 7-én tartotta meg sorrendben 19-ik ülését. A jegyzőkönyvi kivonat elfogadása után került sor a 2011-re szóló pénzügyi terv megvitatására. A felszólalók Berec Csaba, Bakos Zoltán, Smit Károly, Sáfrány Ágnes, Vastag Róbert, Vastag János és Gecse István voltak, a tervezetre tett kiegészítési és módosítási javaslatok elfogadása után 13 igenlő és 1 ellenszavazattal a tanács elfogadta az Első Helyi Közösség pénzügyi tervezetét, azzal hogy nyilvános vitára kell bocsátani, amelyen az érintett polgárok is véleményt mondanak róla, és csak azután kerülhet sor az elfogadására. Utána a tanács elfogadta a sportklubok támogatására tervezett összegek nagyságát.

     A továbbiakban szó volt a forgalmi jelzőtáblák karbantartásáról. Elhangzott, hogy nagyon sok hiányzó és megrongálódott jelzőtábla van, ezek eredményes karbantartását csak közös erővel lehetne elérni.
    Napirenden szerepelt az Adica Közvállalat idei terveiről és a tavalyi munkájáról szóló jelentés is. A tanács elfogadta a beszámolót azzal a javaslattal, hogy a következő ülésre a vállalat igazgatóját is meghívják. Következett a kérelmek megvitatása, minden ülésre több érkezik belőlük. Pénzügyi támogatást szavaztak meg a New Ada Dance Táncklubnak, a Potisje Karate klubnak, a Zöld Sziget Környezetvédelmi Mozgalomnak, a Sampion galambászklubnak, a sakk-klubnak, a harcosok egyesületének és a közlekedési verseny szervezőinek.

    Az elmúlt hónapokban többen felkeresték a helyi közösség irodáját azok közül a polgárok közül, akiknek a nagy talajvíz hatására megrongálódtak a lakó- és melléképületeik. A tanács, mint minden esetben, most is segíteni akar a rászorulóknak. Egy háromtagú bizottság ellátogat ezekhez az emberekhez, felméri a keletkezett károkat, és a következő ülésen dönt a támogatás nagyságáról és hogy miben nyilvánuljon meg. A tanács a továbbiakban olyan határozatot hozott, amelyben az önkormányzat illetékeseitől arra kér választ, hogy az Alvégben az esővíz-elvezető csatornahálózat építése befejeződött-e? A beruházás mennyibe került, és hogy az ellenőrző szerv szakmailag megfelelőnek értékelte-e a beruházást? Az ülésen többször kitértek a szennyvízcsatorna hálózat építésének a fontosságára. Évek óta, sokadszor hangzott el az a kérelem, hogy az önkormányzat találja meg a módját, hogy a meglévő, kiépített csatornahálózatot legalizálja, és a használók fizessenek is érte, mint pl. Csókán, ahol van használati díj, és ott sem épült még meg a tisztító berendezés. Felháborító jelenségnek lehettünk tanúi, hangzott el az ülésen. A kerékpárút és az ipari zónán átvezető út mellett több földtulajdonos egészen az út széléig szánt, és ezáltal megrongálják az utat, és veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. Kérelemmel fordulunk a kommunális ellenőrhöz, hogy megfelelő intézkedéseket foganatosítson ezekkel a felelőtlen földtulajdonosokkal szemben. Már az előző ülésen szó volt arról, hogy az Első Helyi Közösség vállaljon részt a temetőcsősz-ház rendezésében. Ezen az ülésen támogatták azt a javaslatot, amelyet a titkár terjesztett elő, hogy a villanyórát áthelyezzék a csőszházból a halottasházhoz, és így nem maradna áram nélkül a kút és a kápolna. A csőszház bontására csak azután kerülhet sor.

Gecse István
Az I. Helyi Közösség titkára

april 2011.

Naslovna strana
Muziška škola "Bartok Bela" - 50 godina
Opštinske vesti
Mesec ženskog romskog aktivizma
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA