Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. január

Címoldal
Újabb kapocs Bácska és Bánát között
Községi hírek, események
Az adai községi Képviselő-testület decemberi ülése
Egész évben VMSz
2011-ben Csóka a XI. Tisza menti tavasz otthona
Szelektív hulladékgyűjtő konténerek
Továbbra is a víz a legnagyobb gond
Bezzeg a mi időnkben…
Kirándulás
Szomorú hír
Ön mit vár az újévtől?
Tobáni emlékek
Keresztnevek 2001-2010
Rendőrségi hírek
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - II.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Horgászengedélyek 2011
Utcák, nevek – utcanevek – IV.
Óvodásaink öröme volt a Télapó
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Po saopštenju policije u decembru 2010 godine opšte stanje bezbednosti u našoj opštini bilo je zadovoljavajuće. Registrovano je ukupno 18 krivičnih dela, od toga 2 dela se odnosni na privredni kriminal. Ostalih 16 dela spada u klasični kriminal, među kojima nije bilo nekih opasnih dela za građanstvo i za imovinu. Sedam dela je izvršena od strane nepoznatog izvršioca. U toku meseca je rasvetljeno više krivičnih dela koja su izvršena u ranijem periodu.
    Javni red i mir. U decembru podneta je svega 1 (jedna) prekršajna prijava i to zbog tuče na javnom mestu. Ovde treba naglasiti da za vreme božićnih i novogodišnjih praznika nije prijavljena policiji nijedan slučaj narušavanje javnog reda i mira. Praznici su prošli bez ikakvih izgreda.
    Bezbednost saobraćaja. U toku meseca dogodila se 3 saobraćajna nezgoda i to: jedna sa lakim telesnim povredama, i dve sa materijalnom štetom u visini od oko 120.000 dinara.
    U decembru je zadržan 1 (jedan) vozač zbog alkoholisanosti preko 1,20 promila alkohola u krvi. S tim, u 2010 godini ukupno 31 vozač je izgubio vozačku dozvolu zbog alkohola.


Nove registarske tablice i vozačke dozvole

    Evo nekoliko praktičnih saopštenja policije u vezi nove registarske tablice i vozačkih dozvola:
    - Registarske tablice se izdavanju po redosledu, kako ih služba dobija. Ne mogu se birati tablice po svojoj volji.
    -Ukoliko neko želi registarsku oznaku po svojoj želji (recimo sa imenom, nekom oznakom i sl.), u tom slućaju može koristiti najviše 5 slova koja dolaze iza broja. U ovom slučaju naručilac-vlasnik treba da plati oko 72.000 dinara (posebna izrada i takse).
    - Zamena stare tablice vršiće se po isteku registracije, a zahtev se, u izuzetnim slučajevima, može podneti 30 dana pre isteka registracije.
    - Prilikom produženja važenja registracije, vlasnik vozila mora da skida stare tablice i da preda na šalteru, zajedno sa ostalom dokumentacijom.
    - Svako vozilo dobija samo dve registarske tablice. Treća tablica se ne izdaje automatski. Lake prikolice treba posebno prijaviti i dobijaju svoju tablicu, nezavisno od reg. oznake vučnog vozila.

    Važno: sa novom registarskom tablicom izdaje se i matrica, koja sadrži: reg. oznaku vozila, datum registracije i rok važenja registracije. Matricu treba zalepiti na unutrašnju stranu vetrobrana u donji desni ugao. Kako se jednom zalepi, tako treba da ostane do kraja važenja registracije. Ne sme se skidati i ponovo lepiti, jer se veoma lako može oštetiti, a oštećena matrica ne važi, a samim tim neće važiti ni registracija.
    - Ukoliko se izgubi tablica, obavezno treba prijaviti policiji i vlasnik vozila po narudžbini dobija drugu tablicu sa istom oznakom.
    - Kupoprodajni ugovor vozila u buduće mora biti overen na sudu ili u odgovarajućoj službi lokalne samouprave. Ugovori izrađeni u agenciji za promet motornim vozilima se neće priznavati.
    - Registracija, odnosno produženje registracije mora se izvršiti u roku od 15 dana od dana tehničkog pregleda.
    Menja se i vozačka dozvola. Nova vozačka dozvola se izdaje na isti način kao i lična karta, a imaće i sličan oblik. Zato nije potrebna fotografija, ali treba zakazati termin za zamenu. Trenutno, za dobijanje nove vozačke dozvole treba čekati oko 10 dana. Za to vreme vozači dobijaju potvrdu, koja važi samo za teritoriju R. Srbije.
    Radi izbegavanja gužve, gubljenja vremena i stvaranja nepotrebnih redova ispred šaltera, policija moli sve zainteresovane vozače, da ne žure sa zamenom vozačkih dozvola. Zamena će se vršiti sukcesivno, u toku cele godine.


Tragična saobraćajna nesreća kod Mola

    Noću između 15. i 16. januara o. g. oko 1,20 sati dogodila se saobraćajna nesreća kod ulaza u Molu kretajući se iz pravca Ade, u kojoj je život izgubila U. Erika (1972) iz Mola, a dve osobe su povređene. Do nesreće je došlo kada je vozač putničkog vozila Šandor F. (1983) iz Ade, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođavanje brzine uslovima i puta izgubio kontrolu nad vozilom, kojim je naleteo na bicikliste koji su se kretali u istom pravcu.

    Policija je odredila zadržavanje do 48 sati vozaču putničkog vozila i on će sa krivičnom prijavom, zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden istražnom sudiji.

januar 2011.

Naslovna strana
Govor prilikom predaje mosta
Opštinske vesti, događaji
Decembarska sednica SO Ada
Kontejneri za primarnu selekciju otpada
Vesti iz policije
Šta očekujete od nove godine?
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu
Радост наших најмлађих је био Деда мраз
Šarena strana
Impresum


Design by VA