Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. január

Címoldal
Újabb kapocs Bácska és Bánát között
Községi hírek, események
Az adai községi Képviselő-testület decemberi ülése
Egész évben VMSz
2011-ben Csóka a XI. Tisza menti tavasz otthona
Szelektív hulladékgyűjtő konténerek
Továbbra is a víz a legnagyobb gond
Bezzeg a mi időnkben…
Kirándulás
Szomorú hír
Ön mit vár az újévtől?
Tobáni emlékek
Keresztnevek 2001-2010
Rendőrségi hírek
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - II.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Horgászengedélyek 2011
Utcák, nevek – utcanevek – IV.
Óvodásaink öröme volt a Télapó
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Továbbra is a víz a legnagyobb gond

    Az Első Helyi Közösség tanácsa 2010. december 23-án tartott ülést, amely az előző ülés jegyzőkönyvi kivonatának elfogadásával kezdődött, utána a Helyi Közösség 2010-es pénzügyi tervének a megvalósulásáról volt szó. Módosították (megemelték) a tervnek azt a tételét, amelyet a nyílt csatornák kiépítésére, karbantartására láttak elő, mivel továbbra is gondot okoz a talajvíz és az esővíz egyes utcákban.


Folynak a munkálatok a Március 8. ...

    Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a tervben előlátott 12 milliós jövedelem nem valósul meg. A továbbiakban a Helyi Közösség titkára, Gecse István beszámolt a pályázatokban való részvételekről, amelyek sajnos nem sok eredménnyel jártak. Továbbá szólt a forgalmi jelzőtáblák karbantartásáról, és állapotukról. Kiemelte, hogy a kommunális osztály vezetőjétől szerzett értesülések szerint a Standard Kommunális Közvállalat van megbízva a forgalmi jelzőtáblák karbantartásával. Információink szerint az idevágó községi szabályzat még 1982-ből való. A titkár ismertette azt a kérelmet, amelyet 45-en írtak alá a Március 8 és a Nušićeva utcából, és amely kérelmet eljuttattak az önkormányzat illetékeseihez is. Ebben a kérelemben kérik, hogy az említett utcákban kiásott árkokat kössék össze a Đura Daničića utcában lévő csatornával, hogy az összegyűlt esővíz szabadon elfolyhasson. Mivel a Helyi Közösségnek az önkormányzattal kötött megegyezése alapján a betoncsöveket biztosítania kell a bejáratokhoz, nincs akadálya a munkák folytatásának, ugyanis jelenleg is majdnem 80 méter vár a beépítésre. A tanács jóváhagyta, hogy az újévi télapócsomagot kapjanak azok a gyerekek 1-től 5 éves korig, akik nem járnak bölcsődébe és óvodába.


... és a Daničić utcában

    Többek között szó volt a katolikus temetőben összedőlőben lévő temetőcsősz házról is. A tanács támogatta Kelemen József tanácstag azon javaslatát, hogy az egyházzal karöltve, és más támogatók bevonásával, egy új csőszházat kell építeni.

Szöveg és képek: Gecse Attila

januar 2011.

Naslovna strana
Govor prilikom predaje mosta
Opštinske vesti, događaji
Decembarska sednica SO Ada
Kontejneri za primarnu selekciju otpada
Vesti iz policije
Šta očekujete od nove godine?
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu
Радост наших најмлађих је био Деда мраз
Šarena strana
Impresum


Design by VA