Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. január

Címoldal
Újabb kapocs Bácska és Bánát között
Községi hírek, események
Az adai községi Képviselő-testület decemberi ülése
Egész évben VMSz
2011-ben Csóka a XI. Tisza menti tavasz otthona
Szelektív hulladékgyűjtő konténerek
Továbbra is a víz a legnagyobb gond
Bezzeg a mi időnkben…
Kirándulás
Szomorú hír
Ön mit vár az újévtől?
Tobáni emlékek
Keresztnevek 2001-2010
Rendőrségi hírek
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - II.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Horgászengedélyek 2011
Utcák, nevek – utcanevek – IV.
Óvodásaink öröme volt a Télapó
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Ön mit vár az újévtől?
Šta očekujete od nove godine?

    Boris Šević, poljoprivredni tehničar:
    „Otvaranjem novog mosta u Adi mislim da će naša opština oživeti, kako na ekonomskom tako i na drugim planovima. U 2011. godini očekujem otvaranje novih radnih mesta čime ćemo smanjiti masovni odlazak mlade populacije na grad, kao i organizovanje kulturnih i drugih manifestacija kako bi privukli građane iz drugih sredina, jer mislim da naša opština ima šta da pokaže.“

    Dobai Ildikó, vállalkozó:
     ”Remélem, hogy eredményesebb év áll előttünk vállalkozói szempontból. Elvárom, hogy családunkat ezután is az egészség, szeretet és megértés kísérje. Ez a fontos számomra.”

    Pintér Nándor, nyugdíjas:
    ”Először is erőt, egészséget a családomban továbbra is. Unokáimnak csupa jót és sok szerencsét. Másodszor jó termést a gyümölcsösben, hogy jól menjen a gazdaság. Harmadszor pedig az utcai esővíz elvezetésének megoldását várom az új évben az illetékesektől.”

    Prágai Erika, vállalkozó:     „Pozitívan nézek az új évvel szembe. Bízom abban, hogy az adai emberek végre bevállalják a helyi üzletekben való vásárlást, megérzik annak előnyeit, és értékelik majd a vállalkozók igyekezetét, elősegítve ezzel is Ada feléledését az üzletek szempontjából is.”

    Bazsó Erika, háztartásbeli:     Az idei évtől persze csak jót várok, de hát ez a mi generációnk mindig csak a jót várja minden évben, és az sosem jön el. Jó lenne már, ha nyílnának új munkahelyek, és el tudnánk normálisan helyezkedni egy állandó munkahelyen. Legfontosabb pedig az egészség, és az legyen mindenkinek!”

    Búcsú Teréz, fodrász: 
    ”Én is minden évet bizakodóan várok, mint az emberek többsége. Ehhez a munkát, hozzá a kitartást és egészséget kívánnék!”

    Boldizsár Sándor, nyugdíjas:
     ”Mindig csak szebbet vár az ember. Megelégednék, ha az új év egy fokkal jobb lenne, mint a tavalyi. Gondolok itt az egészségre. Az a legfontosabb! Feleségemet komoly sérülés érte. Pillanatnyilag is rehabilitáción van kórházban. Ezért mondom, hogy ha egy fokkal jobb lesz, már meg leszünk elégedve! Legyen egészség mindannyiunknak és lesz mindenünk!”

Lejegyezte: Lajkó Szilvia


SZERKESZTŐSÉGI BÚCSÚ

    Nehéz szavakat találni a borzasztó esemény leírására, de tartozunk a részvét szavaival és gondolatával
    Urkom Erikának, aki a végzetes tragédia előtt néhány nappal interjút adott munkatársunknak, Lajkó Szilviának és örömmel válaszolt az akkor még vidámnak tetsző kérdésre:
    Ön mit vár az új évtől?
utána pedig készségesen megengedte, hogy munkatársunk lefényképezze. Mi most ezt az anyagot megjelentetjük örök búcsúzásul, de egyben örök figyelmeztetésül:
    Vigyázzunk egymásra!

    Urkom Erika, pillanatnyilag háziasszony és egyben munkát kereső nő:
„Jó kérdés! Mosolygok rajta, de talán, mint minden ember, szebb és jobb jövőt várok. Az új év kezdetén megfordult a fejemben, hogy mit hoz majd 2011, hogyan tovább, lesz-e munkahely, és ha igen akkor meddig? Mert ha munka lesz, talán pénz is lesz. Reménykedünk és várjuk, hogy gyermekeinknek már jobb lesz, nem kell félni a munkahely elveszítésétől, és megkeressük azt az összeget, hogy a hónap végén ne kelljen azt mondani gyermekünknek: majd fizetéskor! Sajnos az árak az egekbe emelkedtek, az órabérek viszont sok helyen a régiek maradtak. Talán idén az utóbbiak is megemelkednek!”

januar 2011.

Naslovna strana
Govor prilikom predaje mosta
Opštinske vesti, događaji
Decembarska sednica SO Ada
Kontejneri za primarnu selekciju otpada
Vesti iz policije
Šta očekujete od nove godine?
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu
Радост наших најмлађих је био Деда мраз
Šarena strana
Impresum


Design by VA