Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. január

Címoldal
Újabb kapocs Bácska és Bánát között
Községi hírek, események
Az adai községi Képviselő-testület decemberi ülése
Egész évben VMSz
2011-ben Csóka a XI. Tisza menti tavasz otthona
Szelektív hulladékgyűjtő konténerek
Továbbra is a víz a legnagyobb gond
Bezzeg a mi időnkben…
Kirándulás
Szomorú hír
Ön mit vár az újévtől?
Tobáni emlékek
Keresztnevek 2001-2010
Rendőrségi hírek
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubíleuma - II.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Horgászengedélyek 2011
Utcák, nevek – utcanevek – IV.
Óvodásaink öröme volt a Télapó
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Teológiai gondolatok
A CSALÁD ÉVE

    A házasság és a család Isten tervének szerves része, melyről már a Szentírás első lapjain is olvashatunk. A férfi és a nő a Biblia értelmében a teremtett világ része, egymás segítőtársa, a mindennapi életben egyenrangú felek. Az életszövetség – melyet Isten az embernek szán – a férj és feleség kölcsönös javára, s az új emberi élet elfogadására és nevelésére irányul.
    Ma sokan a házasságok, családok válságáról beszélnek, hisz soha nem látott méreteket ölt a házasságok felbontásának, a gyermekeket egyedül nevelő anyáknak, a függetlenségüket és a szabadságukat fel nem adó fiataloknak a száma. Úgy tűnik, a mai kor embere egyre inkább húzódozik élete nagy döntéseinek meghozatalától, és fél elkötelezni magát a sírig tartó hűségre egy adott házasságban. Pedig az ember olyan teremtmény, aki nem tud közösségen kívül élni, akinek a pozitív fejlődéséhez, a szellemi, fizikai, lelki növekedéséhez emberi szeretetre, gyengédségre, törődésre van szükség. Ezért kellene minden családnak a Szentháromság földi képévé válnia.
    Tény, hogy a mindennapi problémák, a jó ideje tartó gazdasági válság, az anyaság meg nem becsülése, az egyre növekvő munkanélküliség nagyban hozzájárulnak a családok kríziséhez, válságához. De vajon ezek a problémák szétzúzhatják azokat a szeretetközösségeket, melyek Istentől rendeltettek?
    Minden keresztény ember feladata, hogy a házasság és a család válságára megoldást keressen, mégpedig abból a biztos hitből kiindulva, hogy Isten szeret minket, hogy neki terve van velünk. Ezt a tervet pedig Jézus Krisztusban nyilatkoztatta ki.
    Az idei évben, mely a Család éve, különös odaadással imádkozzunk családjainkért, de legyen a család maga is a közös hit, a közös imádság otthona. Örömmel találjuk meg egymást családtagjainkkal a szeretet, a megértés jegyében. Osszuk meg egymással örömeinket, bánatainkat, ünnepeinket, bajainkat. Segítsük egymást az anyagi és a lelki javakban egyaránt.
    A Család évében tegyünk tanúságot hitünkről és keltsük fel saját – és mások szívében a szeretet és felelősség érzését a társadalom legfontosabb intézménye, a család iránt.

Morvai Matild

januar 2011.

Naslovna strana
Govor prilikom predaje mosta
Opštinske vesti, događaji
Decembarska sednica SO Ada
Kontejneri za primarnu selekciju otpada
Vesti iz policije
Šta očekujete od nove godine?
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu
Радост наших најмлађих је био Деда мраз
Šarena strana
Impresum


Design by VA