Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 14 krivična dela, od toga jedno delo se odnosi na privredni kriminal. Pet kriv. dela su rasvetljena još u toku meseca, ostalo nerasvetljeno osam dela. Evo nekoliko interesantnih kriv. dela:
    – Podneta je kriv. prijava protiv G.Z.  zbog osnovane sumnje da je izvršila prevare, jer je vračanjem  i na sličan način, oštetila građane za nekoliko stotina evra.
    – Osnovano se pretpostavlja da je H.Z. iz Ade izvršio krađu na štetu L.F. kada je iz dvorišta oštećenog odneo razne upotrebne predmete (kotlić, armature i sl.) pa je zbog toga podneta krivična prijava.
    – Trojica Senćana izvršila su krađu radio-aparata iz putničkog vozila Obnove, pored toga odneli su i CD ploče.
    – U Sterijinom selu u krugu preduzeća Vital iz Vrbasa, teže je povređen radnik D.D.  iz Vrbasa kojeg je uz stub hangara priklještila traktorska prikolica prilikom ulaska traktora u hangar vožnjom unazad. Protiv vozača traktora Đ.M. iz Turije, podneta je kriv. prijava zbog osnova sumnje da je izvršio kriv. delo izazivanje opšte opasnosti.
    – Podneta je kriv. prijava protiv Milenka T. iz Šajkaša, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo lažno predstavljanje, jer se odgovornom licu u preduzeću u Adi predstavio kao ovlašćeno lice Pokrajinskog finansijskog inspektora za sklapanje ugovora o proizvodnji i isporuci soje.
    Osumnjičeni je doveo u zabludu odgovorno lice u oštećenom preduzeću da će organizovati proizvodnju soje, i zajedno sa Slobodanom D. iz Đurđeva, na osnovu zaključenog ugovora sa oštećenim preduzećem preuzeo seme soje i kukuruza u ukupnoj vrednosti od oko 84.000 dinara.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneto je 5 prekršajnih prijava, sve zbog tuče. Interesantno je da samo jedna tuča bila na ulici, ostalo sve u privatnim kućama, gde su se i dve žene potukle.
    U septembru je podneta policiji 19 prijava za održavanje javnih skupova. U vezi toga policija izražava svoje zadovoljstvo, da na ovim skupovima nije se desilo nijedno remećenje javnog reda i mira.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, samo sa jednim lakše povređenim licem i sa materijalnom štetom od oko 85.000 dinara. Policija i dalje apeluje na učesnike da u nezgodi sa malim štetama,  koriste Evropski izveštaj, jer u tom slučaju policija ne treba da interveniše.

    U septembru dva vozača su morali privesti i zadržati do 12 sati zbog alkoholisanosti u krvi preko 1,20 promila. Od početka godine do danas zadržano je 22 vozača zbog alkoholisanosti.

    U prvih devet meseci 2010 godine smanjen je ukupan broj saobraćčajnih nezgoda za 28,8% i saobraćajne nezgode sa nastradalim licima za 23,58%. Uposmatranom periodu poginula su 2 lica, za razliku od prošle godine, kada je u istom periodu poginulo 11 lica, teže povređeno 58 (91), i lakše 165 (213) lica.

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA