Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Sikeresen vizsgáztak

    Az egész világon elismert,úgynevezett CEPT-kategóriás engedélyt szereztek és hivatalosan is rádióssá válhattak azok a jelentkezők, akik szeptember 25-én az adai tűzoltólaktanyában megtartott rádiósvizsgán sikeresen helyt álltak. A szervező adai Herz Rádióamatőr Klub mintegy negyven főt számláló tagsága a vizsga után három lelkes fiatal rádióssal gyarapodott.

    – Már a verseci expedíciónkra magunkkal vittük azt a két fiatalt, akit megfertőzött és elvarázsolt a rádiózás. Ettől kezdve arra törekedtem, hogy ők is mihamarabb sikeres vizsgát tegyenek – magyarázta Gajó Béla, a vizsga főszervezője, menedzsere. – Mivel környékünkön csak ritkán van lehetőség vizsgára, csak kétévente szerveznek Zentán, de azt már márciusban megtartották, úgy gondoltam, hogy tarthatna az adai Hertz Rádióamatőr Klub is egy tanfolyamot, amely vizsgával zárulhat. Belefogtunk. Először rádiókon keresztül értesítettük a környékbeli klubokat a kezdeményezésről, majd az internet kínálta lehetőségeket kihasználva honlapunkon folytattuk a szervezkedést. A zentai Rádióklub volt segítségünkre a nyomtatványoknál, kérvényeknél, sőt a vizsgabizottság kirendelését is ők segítették. Vizsgára tízen jelentkeztek, egy-egy személy Palicsról, Szabadkáról, Bácsszőlősről és Zentáról, hárman Óbecséről és hárman Adáról. Mindannyian sikeresen megállták a helyüket, a Vajdasági Rádióamatőr Szövetség vizsgáztató bizottsága, a zentai Baricsek László, a csókai Teodor Mrkšić az adai Kéki László előtt. A jelentkezők közül a legfiatalabb 14, a legidősebb pedig 33 éves volt. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a vizsgázók nem csak férfiak voltak, akadtak közöttük fiatal lányok is – hangsúlyozta Gajó Béla,
    A vizsga szervezője elmondta azt is, hogy  a következőkben évente legalább egy vizsgát szeretnének tartani, mert azt látják, hogy van rá igény. A sikeres vizsga mintegy kéthónapos intenzív felkészülést igényel, de a klubban folyamatosan szerveznek tanfolyamokat és továbbképzéseket is. A rádióamatőrök, ahogy nekik azt a polgármester ígérte, továbbra is maradhatnak a régi székhelyükön, az Ifjúsági Rekreációs és Műszaki Központ (ORTC) tetőterében. Így, ha az épületben megnyílik a diákotthon, akkor a kollégistáknak alkalmuk lesz a helyszínen megismerkedni a rádiózással.
    Reméljük, addigra már elhárulnak azok az akadályok, amelyek most még nehezítik a klub tevékenységét, hiszen, nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy  a vizsgát nem ok nélkül kellett a tűzoltólaktanyában tartani.

Józó Mónika

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA