Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

A legjobb egészségház az adai

    Szeptember 29-én a VI. Nemzeti Egészségügyi Konferencián az adai Egészségház igazgatónője, dr. Tóth Barna Elvira elismerő oklevelet vehetett át prof. dr. Tomica Milosavjević egészségügyi minisztertől.  A Szerb Egészségügyi Minisztérium és a Szerbiai Egészségvédelmi Intézet ugyanis a minőségi munkavégzést figyelembe véve rangsorolta az egészségügyi intézményeket, s a szerbiai egészségházak közül első helyre az adai Egészségház került.
    – A minisztérium több szempontot figyelembe véve értékelte az egészségügyi intézmények munkáját – magyarázta dr. Tóth Barna Elvira. – Figyelembe vették a regisztrált páciensek számát, a minisztériumi pályázatokon való részvételt, a DILS-projekteket, a helyi önkormányzattal való együttműködés sikerességét, valamint a kötelező és a nem kötelező szolgáltatások minőségét. A nem kötelező szolgáltatások közé tartoznak az orvosok által végzett preventív, betegségmegelőző, egészségmegőrző tevékenységek, mint a vérnyomás és vércukor, valamint a holeszterol szintjének folyamatos ellenőrzése és a változások lejegyzése, követése. De a rangsoroláskor figyelembe vették a páciensek és az egészségügyi intézményekben dolgozók véleményét is, hiszen minden évben kérdőívek segítségével igyekszünk felmérni, hogy az egészségügyi szolgáltatások minőségéről hogyan vélekednek a páciensek és maguk a dolgozók.
    Az adai Egészségház folyamatosan részt vesz a minisztériumi és az uniós pályázatokon, amelyeknek köszönhetően több új berendezéssel sikerült felszerelni az intézményt, kialakítottunk egy korszerű gyermekosztályt és a gyógyszertár is helyet kapott az Egészségház épületében. Arra törekszünk, hogy igazi páciens-központú egészségügyről beszélhessünk, hogy mindenkit minden orvos ugyanolyan színvonalon láthasson el, kezelhessen – hangsúlyozta az igazgatónő, és hozzátette:
    – Vannak még hiányosságok, többször panaszkodnak, hogy sort kell várni és a dolgozók nem elég kedvesek, de igyekszünk a legjobb tudásunk szerint helyt állni, és a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást biztosítani. Ez az elismerés a legjobb bizonyítéka annak, hogy jó úton haladunk.

Józó Mónika

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA