Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

HÁROMRÉSZES VOLT A KKT XIX.ÜLÉSE

    Ada KKT tizenkilencedik ülését 2010. szeptember 23-án, 27-én és 29-én tartották meg. A napirend 17 pontját azután állapították meg, hogy a Községi Tanács javaslatára 2 újabb pontot beiktattak, és elvetették Kalmár Gábor bővítési, illetve Kovács Tamás és Stanka Mihajlov az 5-6-7-8-9. pontok levételére vonatkozó javaslatát.
    Az első ülésnapon, a 16., 17. és ünnepi – 18. ülés jegyzőkönyve elfogadását követően, megvitatták és elfogadták a községi költségvetés megvalósításának félévi helyzetére vonatkozó információt, majd némi huza-vona után meghozták a tisztaságról szóló határozat módosítását, így az elszámolás alapja nemcsak a m² lett, hanem a 80 literes kanna is. Három óra munka után, Györe Béla képviselő javaslatára, Csonka Áron, a KKT elnöke megszakította az ülést és kijelölte annak folytatása időpontját.
    A második ülésnapon, a munka a 6. napirendi ponttól indult, és széleskörű vitát követően, a Nacsa István képviselő által adott, a szolgáltatásnak a tanyavilágban való elvégzési kötelezettségére vonatkozó  módosítási javaslata után, kiszavazták a Standard tisztaság-programját. Ezután jóváhagyták a KKV árjegyzékét és statútum-módosítási határozatát, valamint a vállalat idei pénzügyi tervének módosítását. Némi vita után, a már régebben megszűnt szolidáris lakásépítési alap befolyó eszközeinek felhasználását rendező határozatot is kiszavazták, majd beindult a vita Ada község 2010-es költségvetése módosításáról, ám Nacsa István képviselő indítványára, az ügyrenddel összhangban, a képviselői csoportokkal való egyeztetés után, az ülés ismét megszakadt és kitűzték annak folytatása későbbi időpontját.
    A harmadik ülésnap vitaindítója a félbeszakadt községi költségvetés módosítása volt, s miután az elrendelt szünetben a Községi Tanács állást foglalt, hogy a Nemzetek Közötti Kapcsolatügyi Tanács elnökének javaslatát csak a jövő évtől veszik figyelembe, míg Csonka Áron módosítási javaslata kis korrekcióval elfogadható, a képviselők megszavazták e napirendi pontot is. A folytatásban egyhangú döntések következtek: kinevezték Hódi Évát a Szarvas Gábor Könyvtár megbízott igazgatójává, jóváhagyták Ada Község Idegenforgalmi Szervezete Alapszabálya módosítását, meghozták a környezet és a zajtól való védelemre, a Kishegyes-Ada-Tiszai híd utvonalra vonatkozó részletes terv kidolgozását rendező, valamint az emlékművek felállítását és karbantartását rendező határozatokat.
    Az utolsó, tanácsnoki kérdések elnevezésű napirendi pont alatt szót kértek: Stanka Mihajlov (a Moholi HK Tanácsában uralkodó viszonyokat taglalta), Kovács Tamás (több kérdést érintett), majd Györe Béla (az utcanevek változtatását indítványozta) és Csonka Áron, mint képviselő (kérelmét fejezte ki, hogy több községi szerv hatáskörébe eső bizonyos dokumentumokat megkapjon).
    Az ülést végtére is összesen 9,35 munkaóra után zárult. Valamennyi döntés megjelent Ada Község Hivatalos Lapja 19/2010 számában.

Bakos Zoltán

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA