Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Szeptemberben 14 bűntényt regisztrált a rendőrség, ebből egy a gazdaságban elkövetett bűnesetre vonatkozik. Nyolc bűntény elkövetője még ismeretlen, 5 esetben pedig még a hónap folyamán felderítették az elkövető kilétét. Íme néhány kirívó eset:
    – Bűnvádi feljelentés készült G. Z. ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy ráolvasással, kuruzslással, jövendőmondással több száz eurót csalt ki áldozataitól.
    – Lopás alapos gyanúja miatt készült feljelentés H. Z. adai lakos ellen, aki L. F. udvarából különféle használati tárgyakat lopott el (bogrács, betonvas stb.).
    – Három zentai illetőségű lakos feltörte az Obnova személygépkocsiját, kiszerelték belőle a rádiót, CD-ket vittek el.
    – Általános veszély előidézése miatt bűnvádi feljelentés készült DJ. M. turiai lakos ellen, mert figyelmetlenségből a Vital valkai sori raktárának oszlopához szorított egy munkást a traktor pótkocsijával, és az illető súlyos testi sérüléseket szenvedett.
    – Bűnvádi feljelentés készült M. T. sajkási lakos ellen hamis bemutatkozás alapos gyanúja miatt. M. T. ugyanis egyik adai cégben úgy mutatkozott be, mint a tartományi pénzügyi ellenőr, szója termesztéséről és leszállításáról szóló szerződés aláírására vette rá a vállalat vezetőjét. A szerződésben szerepel még S. D. đurđevói lakos is, így együttesen valótlan állítással félrevezették a vállalat felelős személyét, átvették a szója vetőmagját 84.000 dinár  értékben, és ezzel megkárosították a vállalatot.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 5 szabálysértési feljelentés készült, mind verekedés vétsége miatt. Közülük egy történt nyilvános helyen, az utcán, a többi mind magánházaknál. Érdekessége a dolognak, hogy egy esetben két nő verte agyba-főbe egymást.
    A hónap folyamán 19 kisebb-nagyobb gyülekezet (művelődési, sport-, civil szervezetek) megtartását jelentették be. Dicséretes, és külön ki kell emelni, hogy ezeken a rendezvényeken egyetlenegy szabálysértés sem történt.
    Közlekedésbiztonság. Szeptember folyamán 5 forgalmi baleset volt a község területén. Halálos kimenetelű baleset nem történt, egy személy szenvedett könnyebb testi sérülést. Az teljes anyagi kár 85.000 dinár.
    A rendőrség jelentése szerint még mindig nem alkalmazzák az Európai jelentést azokban az esetekben, amikor a koccanás miatt keletkezett kárt rendőrség beavatkozása nélkül is lerendezhetnék a sértett felek.

    Szeptemberben 2 gépkocsivezető került a kijózanítóba 12 órára a vérében talált 1,20 ezrelékes alkoholszint miatt. Az év elejétől eddig 22-en jutottak ilyen sorsra.

    Egyértelműen érezhető az új közlekedési törvény hatása. Az Észak-bánáti körzet rendőrségének elemzéséből kitűnik, hogy ez év első kilenc hónapjában a forgalmi balesetek száma közel egy harmadával csökkent (28,8%) a múlt év ugyanehhez a szakaszához viszonyítva. A sérülések száma 23,58%-al csökkent. Ez év kilenc hónapjában 2 haláleset történt, a múlt évben 11. Súlyosan megsérült 58 (91), könnyebben 165 (213) személy.

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA