Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Predaja puta i paprikaš od petla

    U nedelju, 12. sept. na Utrinama održalo se „10. Dan petla“, ali glavnu ulogu nisu igrali samo petlovi. U rano poslepodne predsednik opštine Zoltan Bilicki svečano je otvorio put koji vodi u selu na deonici od katoličkog groblja do crkve u dužini od oko 2 km. koji je nedavno obnovljen i proširen iz sredstava Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja u iznosu od 11,5 miliona dinara. Deonicu puta je posvetio i blagoslovio vikar Robert Kozma sa Utrine. Na svečanosti prisutnima se obratio i republički poslanik Tamaš Tot, gradonačelnik zbratimljenog naselja iz Mađarske Bođislo, Ištvan Tot, kao i predsednik Saveta MZ Utrine, Tibor Berze.

    Na sada već tradicionalnoj priredbi „Dan petla“ na Utrinama, oko otvorene bine su se sakupljali stari i mladi gde je svirao orkestar i postavljen je bio šator za gostiju sa ugostiteljskom ponudom, kao i tobogan za decu. Centralni događaj priredbe takođe se tu odigravalo, gde je uz učešće 39 ekipe  iz mesta i sa strane održano takmičenje u kuvanju paprikaša od petla. Organizovano je nadmetanje u veštini i znanju, a učesnici su se takmičili u bacanju u metu, krunjenju kukuruza u povlačenju konopca i u kvizu. Pitanja u kvizu bila su povezana sa živinom, a najviše su bile u vezi sa petlovima.


Zgrada ORTC postaće internat

    Predsednik pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je u Adi raygledao budući srednjoškolski internat, to jest  bivšu zgradu doma izviđača. Sa sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja  osnuje se internat za učenike Tehničke škole u Adi. Za ovu namenu će se rekonstruirati nekadašnja zgrada ORTC, koja se nalazi u rekreacionom centru. Prema očekivanju internat će se završiti do sledećeg septembra sa kapacitetom od 47 ležaja, a  sobe će  da budu sa 2, 3, i 4 kreveta. U svakoj sobi će  da bude kupatilo, a u zgradi kuhinja i trpezarija, kao i druge prostorije koje su potrebne za rad internata.

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA