Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Az elmúlt hónapban 17 bűnesetet regisztrált a rendőrség, ebből 12 esetben ismeretlen volt a tettes. A hónap folyamán 7 bűntény elkövetőjét felderítette a rendőrség, közöttük a múlt hónapokban történt sorozatos betöréses lopások tettesét is, és megindult ellene a megfelelő bűnvádi eljárás.
A bűnesetek közül a következőket emeljük ki:
    – Rablótámadás alapos gyanúja miatt bűnvádi feljelentés készült Živko F. (1987) moholi lakos ellen, mivel augusztus 8-án, kihasználva a házbeliek távollétét, betört az egyik moholi házba, és felforgatta a lakást. Időközben hazaértek a házbeliek, ekkor Živko F. pisztolyt fogott rájuk, de kérésükre eldobta a fegyvert, és elhagyta a házat.
    – A családban történő erőszak miatt bűnvádi feljelentés készült V. Csongor (1987) adai lakos ellen, mert aug. 18-án késsel a kezében szüleitől a pisztolyt követelte.
    – Bűnvádi feljelentés készült Zoran D. (1985) adai lakos ellen, aki június hónap folyamán, kihasználva a házbeliek távollétét, több családi házba is betört, oly módon, hogy átugrott a kerítésen, a kapun, bemászott a pinceablakon keresztül a lakásba, és onnan nagyobb értékű ékszert, pénzt, ruhaneműt vitt magával több mint 800.000 dinár értékben. A vád ellene: minősített lopás alapos gyanúja.
    – A zentai rendőrség lefülelte Ljiljana J. (1984) és Tereza J. (1986) moholi lakosokat, akik ellen bűnvádi feljelentést tettek lopás és minősített lopás alapos gyanúja miatt. Ugyanis ez év márciusától augusztusig Zenta területén számos betöréses lopást követtek el, főleg ékszert és pénzt vittek magukkal – 450.000 dináros kért okoztak a károsultaknak. 
    – Az adai rendőrség a szerzői jog megsértésének alapos gyanúja miatt feljelentést tett P. József (1944) topolyai lakos ellen, aki a törökfalui búcsún hamis CD-t és DVD-t árusított. Összesen 324 darabot foglalt le a rendőrség. Ugyanilyen sorsra jutott K. Roland (1987) zentai lakos is, aki ugyanazt a bűntényt követte el, mint az előbbi gyanúsított. Ő a völgyparti búcsún engedély nélkül árusított CD-t és DVD-t. 991 darabot foglalt le a rendőrség.
    Közrend és közbiztonság. Ami a közrendet és a közbiztonságot illeti, községünk polgárai valóban nyugodt körülmények között élnek – vélik a rendőrség felelősei. A múlt hónapban 1 szabálysértési feljelentés készült egy személy ellen erőszakos viselkedés vétsége miatt.
    Augusztusban egy nagyobb rendezvény volt – a lóverseny –, ahol becslések szerint 1500 ember gyűlt össze. Az egész délutánt kitöltő rendezvényről egyetlen egy bejelentés sem érkezett a rendőrségre szabálysértésről vagy bármi más problémáról.
    Közlekedésbiztonság. Augusztusban 9 forgalmi balesetet regisztrált a rendőrség. Ebből 1 esetben súlyos testi sérülés, 4 alkalommal könnyebb sérülés történt, 4 alkalommal pedig csak anyagi kár keletkezett 150.000 dinár magasságában.
    A rendőrség adatai szerint a 9 baleset közül legalább 4 esetben nem kellett volna helyszínelést végezni, azaz nem kellett volna kihívni a rendőrséget, elég lett volna kitölteni az Európai jelentést, mivel kisebb koccanásokról volt szó. Ám, ha a rendőrséget kihívják, kötelességük végrehajtani a rendes procedúrát, ami sok esetben többe kerül a vétkesnek, mint a helyszínen való kiegyezés, és még negatív pontokat is gyűjthet. „Alkalmazzuk az Európai jelentés kitöltését” – kéri a rendőrség.
    Az elmúlt hónapban 2 gépkocsivezető került a kijózanítóba 1,20 ezreléken felüli alkoholszinttel a vérében. Az év elejétől augusztus végéig összesen 20-an jutottak erre a sorsra.

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA