Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

Turistička organizacija opštine Ada
u funkciji razvoja turističke delatnosti opštine

    Turistička organizacija, nakon registracije, stupila je u kontakt sa privrednim subjektima i preduzetnicima u oblasti turizma (hoteli, moteli, pansioni, restorani) da bi utvrdila broj i kvalitet smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta. Kako je za podizanje kvaliteta, pa i konkurentnosti ovih kapaciteta od naročite važnosti, kategorizacija smeštajnih i ugostiteljskih objekata moraju biti u skladu sa važećim propisima. Turistička organizacija nastoji da promoviše njenu potrebu,  da uputi sve zainteresovane subjekte za lakše i brže dobijanje odgovarajuće kategorije.
    Turistička organizacija učestvuje direktno ili indirektno u organizaciji svih manifestacija koje su od značaja za našu opštinu i promoviše ih u raznim medijama. Ona takođe, pruža podršku u samoj organizaciji priprema sportskih klubova i saveza, naročito u obezbeđivanju smeštaja sportistima i sportskim radnicima, a samim tim stvara i adekvatne uslove za ostvarivanje finansijskih prihoda opštinskim institucijama i ugostiteljima.
    Uloga naše Turističke organizacije je da promoviše turističke mogućnosti opštine i prateće aktivnosti u svrhu stvaranja ambijenta za realizaciju imidža Ade sa tradicionalnim programom manifestacija, informisanje turista, učestvovanje na promotivnim sajmovima i u medijskim kampanjama, informiše širu javnost i zainteresovane goste o smeštajnim mogućnostima, zabavno-rekreativnim programima na teritoriji naše opštine, i sl. U tom cilju je izradila nekoliko turističkih kataloga o znamenitostima opštine, turističkim ponudama i smeštajnim kapacitetima, kalendar opštinskih manifestacija, a prisustvovalo se i na sajmovima turizma u Beogradu, Novom Sadu, Budimpešti, Segedinu i Ljubljani. Učestalim nastupima na domaćim i stranim sajmovima turizma, reklamno-propagandnim materijalom, propagiranjem većih manifestacija, objavljivanjem novinskih tekstova i kalendra manifestacija opštine u turističkim magazinima, objavljivanjem web prezentacije, itd. turistička organizacija u mnogome doprinosi afirmaciji turističkog potencijala i turističke ponude naše opštine u široj okolini.
    U segmentu turizma je važan cilj, pokretanje izgradnje vikend naselja, u vezi kojeg su u prvoj polovini 2010. godine stvoreni svi imovinski-pravni uslovi. Prodaja placeva će biti pokrenuta u drugoj polovini 2010. godine, a iz tako ostvarenih prihoda, planiramo da izgradimo potrebnu infarstrukturu.

Manojlović Eržebet
VD Turističke organizacije
Buču Atila
član opštinskog veća

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA