Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

Hírek a Vöröskeresztből

Napsugaras ősz

    Az idén is megszervezik a Napsugaras ősz elnevezésű találkozókat a 70 éves és annál idősebb személyek részére. Október 3-án Adán, az I. Helyi Közösségben, október 10-én Adán a II. Helyi Közösségben , október 24-én Moholon, az idősek klubjában és november 7-én Törökfalun, az ifjúsági otthonban tartják a rendezvényeket, mindenhol 15 órai kezdettel. Ezúttal is gazdag művelődési műsort és ajándékokat készítettek legidősebb polgártársainknak.


Tanfolyamok

    A hónap végén, október elején tanfolyamokat szerveznek a Vöröskereszt épületében. A számítógép-kezelési tanfolyamokat kezdők és haladók (második fokozat) számára egyaránt indítanak. Jelentkezni lehet angol és szerb nyelvtanfolyamra, házi ápolási tanfolyamra és elsősegély-nyújtási tanfolyamra, amelyet a munkaszervezetek dolgozói részére tartanak. Jelentkezni a 852-350-es telefonon vagy személyesen a Vöröskeresztben lehet Adán, Lenin u 46.


Gyűjtési akció

    Októberben szervezik meg a Vöröskereszt hagyományos gyűjtési akcióját Cselekvő szolidaritás elnevezéssel. Az akció keretében élelmiszert, tisztítószereket, ruhát, lábbelit, háztartási gépeket és cikkeket, valamint pénzadományokat gyűjtenek a munkaszervezetek és polgárok részéről. Az akcióba bekapcsolják az általános iskolák diákjait is, akik pénzadományokat gyűjtenek a rászorulók részére. Az adományokat a 160-18794-51-es folyószámlára lehet befizetni vagy személyesen átadni a Vöröskereszt irodájában. A használt ruhák szétosztását minden  szerdán 9–12 óráig végzik. A szervezet kezdeményezte, hogy az illetékes községi szervekkel készítsék el a szociális kartonokat és a tél folyamán az érkező segélyeket az alapján osztják szét. Kezdeményezték továbbá egy Szociális Alap létrehozását községi szinten, amelyből segítséget nyújthatnának a leginkább rászorulóknak.


Véradási akció

    A következő önkéntes véradási akciót október 21-én (csütörtökön) tartják meg 7-től 10 óráig Moholon, az idősek klubjában. Arra kérik az önkéntes véradókat és azokat, akik még nem adtak vért, hogy minél többen jelentkezzenek, hiszen nagy szükség van az életmentő vérre. Sajnos az idei akciókon eddig kevesebben vettek részt, mint az előző évben. Felhívjuk a figyelmet, hogy a véradás egészséges, serkenti a vér újratermelését, egy ingyenes orvosi vizsgával és az adott vér ingyenes kivizsgálásával jár. Ellenőrizze egészségét, és tegye lehetővé mások életének megmentését!

Józó Mónika

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA