Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

Önkormányzati hírek

Útavatás és kakaspörkölt Törökfalun

    Törökfalun vasárnap, szeptember 12-én tartották a X. Kakasnapot, ám nemcsak a kakasoké volt a főszerep. A kora délutáni órákban Bilicki Zoltán polgármester felavatta a faluba vezető, a temető és a templom közötti mintegy 2 km. útszakaszt, amelyet nemrég szélesítettek ki, és újítottak fel a Tartományi Nagyberuházási Alap 11,5 millió dináros támogatásából. Az útszakaszt Kozma Róbert törökfalusi plébános felszentelte és megáldotta. Az alkalmi ünnepségen az egybegyűltekhez szólt még Tóth Tamás köztársasági parlamenti képviselő, Törökfalu magyarországi testvértelepülésének, Bogyiszlónak polgármestere, Tóth István, valamint Berze Tibor, a Helyi Közösség tanácselnöke.

    Az immár hagyományos Kakasnapon, a falu apraja-nagyja a szabadtéri színpad körül gyülekezett, ahol zenekar muzsikált, lakodalmas sátor várta a vendégeket, valamint légvár a gyerekeket. A rendezvény fő eseménye is a helyszínen zajlott, ahol 39 helybeli és vidéki csapat részvételével kakaspörkölt-főző versenyt tartottak, ügyességi és szellemi vetélkedővel tarkítva. Ezen, a résztvevők kukoricacsövek célba dobálásában, morzsolásban, kötélhúzásban mérték össze erejüket, valamint kvíz-játékban mérték össze tudásukat, természetesen főleg a baromfikról, azon belül is a kakasokról.


Kollégium lesz az ORTC épületéből

    Dr. Bojan Pajtić tartományi kormányfő megtekintette Adán a leendő középiskolai kollégiumot. A tartományi Nagyberuházási Alap támogatásából a helyi Műszaki Iskola tanulói számára diákotthon létesül Adán. A rekreációs központban lévő egykori ORTC épületét alakítják át erre a célra, várhatóan jövő év szeptemberére elkészül a 47 férőhelyes diákotthon, ahol két-, három-, és négyágyas szobákat alakítanak ki. Mindegyik szobában lesz fürdőszoba, továbbá az épületben lesz konyha és ebédlő is, a kollégium működéséhez szükséges egyéb helyiségekkel együtt.

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA