Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    dela. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 17 kriv. dela. Od toga u 12 slučajeva izvršilac je bio nepoznat, ali u toku meseca policija je rasvetlila 7 dela.
Evo nekoliko težih dela:
    – Podneta je krivična prijava protiv Živka F. (1987) iz Mola, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio razbojničku krađu u pokušaju. Isti je početkom meseca iskoristio odsustvo vlasnika kuće, izvršio provalu ulaznih vrata i premetačinu kuće. Ukućani su zatekli Živka u stanu, koji je uperio pištolj  u njih, ali na molbu oštećenih, isti je oružje bacio i udaljio se u nepoznatom pravcu.
    – Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nasilje u porodici na štetu roditelja, podneta je kriv. prijava protiv Čongora V. (1987) iz Ade. Isti je uz pretnju noža tražio pištolj od roditelja.
    – Protiv Zorana D. (1985) iz Ade, podneta je kriv.prijava zbog osnovane sumnje da počinio više kriv. dela teške krađe na štetu više lica u Adi. Isti je u toku juna meseca koristeći odsustvo vlasnika kuće, preskakao ograde, kapije i kroz otvorene prozore od podruma i kuća, ulazio u unutrašnjost i odnosio nakit, novac, odeću i druge predmete i vlasnike oštetio za oko 800.000 dinara.
    – Policija u Senti rasvetlila je više krivičnih dela i podnela kriv. prijavu protiv Ljiljane J. (1984) i Tereze J. (1986) iz Mola, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile šest krivičnih dela krađe i teške krađe na štetu više lica u Senti. Iste u vremenu od marta do avgusta o.g., koristeći podesan alat provaljivale u kuće u Senti, iz kojih su odnosile nakit, novac i dr., sve u vrednosti od oko 450.000 dinara.
    – Policijski službenici u Adi podneli su kriv. prijavu protiv Jožefa P. (1944) iz Bačke Topole zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriv.delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskih dela. Isti je na seoskoj slavi u Utrinama prodavao neoriginalnih CD i DVD – oduzeto je od njega 324 CD-a i DVD-a. Zbog istog krivičnog dela podneta je kriv. prijava protiv Rolanda K. (1987) iz Sente, koji je na slavi u Obornjači prodavao CD i DVD, za koje nije imao ovlašćenja. Oduzeto je 991 komad CD-a i DVD-a.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneta je svega jedna prekršajna prijava protiv jednog lica zbog nasilničkog ponašanja.
    Po saopštenju policije u avgustu je bila samo jedna veća manifestacija, a to je konjička trka, gde se okupilo preko hiljadu ljudi, ali nijedna prijava nije stigla o remećenju javnog reda i mira.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 9 saobraćajnih nezgoda. Jedna nezgoda je prošla sa teškom telesnom povredom, a 4 sa lakšim povredama, dok materijalna šteta ceni se na oko 150.000 dinara. Po saopštenju policije, od 9 nezgoda, bar u 4 slučajeva ne bi trebalo pozvati policiju, već na licu mesta popuniti Evropski izveštaj i sa time stranke bi rešile međusobna potraživanja, jer je mnaterijalna šteta bila niska.
    U avgustu 2 vozača su morali privesti i zadržati do 12 sati zbog alkoholisanosti preko 1,20 promila. Od početka godine do avgusta zadržano je ukupno 20 vozača zbog velike doze alkohola u krvi.

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA