Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. szeptember

Címoldal
Mégegyszer a szemétkihordásról
Községi hírek, események
A tájékozatlanság félreértéseket szül
Önkormányzati hírek
A Második Helyi Közösség nyári munkálatai
Hallott-e a szemétkihordás új rendszeréről?
Siker Negotinban
Barátainknál Akasztón
Könyvtár-megnyitó Törökfalun
Testvértelepülési kapcsolatok
Sikeres adaiak a kanadai tanügyben
Piac-érzés
Hírek a Vöröskeresztből
Ötven éves lesz a Bartók Béla zeneiskola
Rata
"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Adai fiatalok Budapesten
Ada község idegenforgalmi szervezete
Újra illegális szeméttelep?
Jók bottal és pomponnal
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Az ózonréteg védelmének világnapja
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tánciskola, Mohol 2010
Tarka oldal
Impresszum

"Nem fértünk a bőrünkbe!"
Avagy a Vadvirág HK szlovákiai sikere

    Amikor az útjukról visszatérő táncosok fülig érő szájjal szálltak le az autóbuszról hajnalok hajnalán egy fárasztóan hosszú utazás után, nem volt kérdéses az egész hétvégén át tartó szereplésük kimenetele. Nem látszott rajtuk a hosszú távolság megtételének fárasztó megpróbáltatása, csak az elégedett kimerültség, hogy kitartó munkájuk gyümölcsét ezúttal is siker koronázta.

    Varga Lívia büszkén mesélt élményeikről: „Gyere Szilvia, hadd meséljem el neked, milyen fantasztikusan helyt álltak a táncosaink, és mindent úgy, ahogyan azt kell, teljes odaadással táncolták, énekelték és muzsikálták végig! Fantasztikus hétvégét éltünk át! Nagy megtiszteltetés volt a Vadvirág HK számára, hogy meghívást kapott a zselízi Kincső Néptáncegyüttes fennállásának 15. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre Szlovákiába. A szeptember 17-től 19-ig Három éjjel, három nap elnevezésű szülinap szinte szó szerint zajlott le! A vendéglátók színes programmal készülve várták vendégeiket: pénteken az ünnepelt táncegyüttes repertoárjából adott műsorral köszönte meg a jelenlevők és vendégek részvételét, akik Magyarországról, Horvátországból, Szlovákia több területéről, valamint Vajdaságból – ezek voltunk mi – érkeztek. Szombaton a táncos fiúk sallai verbunkot tanultak, a lányok pedig mátyusföldi karikázót, valamint kéméndi lassú és friss csárdást, melyeket az aznap délutáni utcai felvonulás után mutattak be Zseliz főterén. Ugyanitt minden táncegyüttes egy-egy koreográfiával mutatkozott be. Az esti program folytatásában Herczku Ágnes neves népdalénekes előadását, valamint Szalonna és zenekara népzenéjét élvezhettük. Vasárnap közös istentiszteleten vettünk részt ki-ki saját viseletében, majd mi, több tájról érkezett vendégek, leptük meg a Kincső együttest egy ünnepi gálával. Ajándékként a Vadvirág HK táncosai délalföldi táncokat mutattak be Resócki Roland koreográfiájában, amiben ez alkalommal zentai és martonosi táncosok is részt vettek, valamint a Véka népzenekar kísérte őket. A vadvirágosok elsöprő sikert arattak. Csodálatos volt! Mondanom sem kell, hogy minden este táncházzal zárult a napi program Nem férek a bőrömbe címmel. Hát… nem is fértünk bele! – zárta mosollyal élménybeszámolóját a Hagyományápoló Kör elnöke.
    Elhiszik-e, hogy az utazást megelőző hosszadalmas próbák a suli és lecke után nem viselték meg a fellépésre készülőket? Pedig egyikük sem mondta: Feladom!” Még a legfiatalabbak is hősiesen vették a megpróbáltatásokat egymásért és önmagukért. Talán ez a Vadvirág HK titka.

Lajkó Szilvia

septembar 2010.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Turistička organizacija opštine Ada
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA