Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. december

Címoldal
Ünnepre várva
Községi események
Világraszóló fotós-siker
Kézimunkák karácsonyra
Madár- és lepkemúzeum a cél
Olvasva tanulni, szórakozásként olvasni
Vajdasági pedagógusok a Maradj talpon!-ban
Hohóhóhóóó! Újra itt a tél!
Jubileumi emlékkönyv-bemutató
Karácsony
Raffai Éva nyerte a fődíjat
A jurtától a kastélyig
„Élvezet a halra várni, a halat megfogni”
Egy érme a perselyben
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka III.
Fiacskám
Tarka oldal
Impresszum

KUDA „Novak Radonić“ Mol

    Draga deco, poštovani roditelji !  Lepši način ne postoji, da Vam poželimo mirne praznike i srećnu Novu godinu, nego sa sitnim veselim koracima, sa osmehom uz muziku i dušom sve bliže našem folkloru i običajima, u pozorišnoj sali u Adi 08. januara na BOŽIĆNOM KONCERTU, novo oformljenog Kulturno umetničkog društva amatera „Novak Radonić“ iz Mola.
    28.XI 2012. godine na osnivačkoj skupštini po inicijativi udruženja građana Mola, osnovano je Kulturno umetničko društvo amatera „Novak Radonić“ Mol. KUDA „Novak Radonić“ Mol, broji 70 članova – aktivnih igrača – predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kao i prvi izvođački ansambl, veteranski sastav, a pored momaka i devojaka u sklopu društva aktivan je i narodni orkestar sa 8 članova, koji svijaru razne narodne instrumente.
    Posetite nas! Dođite nam u goste, uverite se kako je lako biti – kroz ozbiljan rad – veseo i nasmejan. Sedište KUDA je u Molu, ulica Maršala Tita 72. u zgradi Mesne zajednice, gde čekamo sve zainteresovane. Probe se održavaju utorkom i četvrtkom od 18 do 22 časa, Saša Vlanikolin – korepetitor, Jelena Vlanikolin i Zorica Šević – stručni rukovodioci, rade sa igračima pod nadzorom poznate Mirjane Nešković. Ona je koreograf sa licencom i potiče iz našeg najvećeg državnog folklorng društva „KOLO“ iz Beograda, tako da njena podrška nije nimalo zanemarljiva.
    Takođe ovim putem želimo da zamolimo sve građane koji imaju kod sebe neku narodnu nošnju koja je ostala kod njih od ranije da nam je donesu i vrate na čuvanje i korišćenje.
    Folklor je ime za umetnost, koja živi u nama i prelazi od starijih na mlade, čast je negovati običaje, lepo je uživati u njima, zato smo besprekorno srećni, što smo u prilici, da na pravi način upoznamo našu decu sa narodnim srpskim stvaralištvima prošlih vremena, i sa običajima drugih naroda koji žive u Srbiji, i tako u njima probudimo narodni duh – najsnažniji pokretač svih ideja i vremena. KUDA „Novak Radonić“ iz Mola nije jedini, ali je sigurno pravi put !

Žaklina Pergel

decembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
KUDA „Novak Radonić“ Mol
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti Sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA