Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. december

Címoldal
Ünnepre várva
Községi események
Világraszóló fotós-siker
Kézimunkák karácsonyra
Madár- és lepkemúzeum a cél
Olvasva tanulni, szórakozásként olvasni
Vajdasági pedagógusok a Maradj talpon!-ban
Hohóhóhóóó! Újra itt a tél!
Jubileumi emlékkönyv-bemutató
Karácsony
Raffai Éva nyerte a fődíjat
A jurtától a kastélyig
„Élvezet a halra várni, a halat megfogni”
Egy érme a perselyben
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka III.
Fiacskám
Tarka oldal
Impresszum

Jubileumi emlékkönyv-bemutató

    Az iskola dolga, hogy megtanítassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére-hangzott el az adai Műszaki Iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából  készített emlékkönyv ünnepélyes bemutatóján, ahol az iskola félévszázados múltjára emlékeztek.
    1962 tavaszára készült el  a Műszaki  Iskola épülete, és ősszel megnyithatta kapuit az első technikusgeneráció előtt, az azóta eltelt ötven év alatt mintegy tízezren szereztek itt diplomát, tehát tízezer fiatalember jutott boldogulási, megélhetési lehetőséghez, hangzott el Miklós Nándor, az iskola igazgatójának ünnepi beszédében, aki megköszönte az iskola mindenkori tanárainak, mestereinek, dolgozóinak áldozatos munkáját, amellyel hozzájárultak a fiatalok kibontakozásához, amellyel utat  és lehetőségeket mutattak számukra.
    Az ünnepségen Várkonyi Zsolt, a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatalának elnöke is köszöntötte az ünneplőket, s a vajdasági közoktatás bástyájának nevezte a nagy múltú intézményt. A testvértelepülés, Makó város nevében Molnár László önkormányzati képviselő mondott köszöntőt, amelyben a két város szakiskoláinak még kiaknázatlan lehetőségeiről beszélt. Tóbiás József, tartományi képviselő, levélben köszöntötte egykori iskoláját. Az adai helyi önkormányzat nevében Goran Matić elnökhelyettes és Rákos Rózsa, községi tanácstag gratulált az ünneplőknek. Sándor Tibor, a Certop Nemzetközi Rendszertanúsító Ház magyarkanizsai kirendeltségének igazgatója, az iskola egykori diákja pedig a legjobb szervezeteknek járó elismerést adta át Miklós Nándornak, a Műszaki Iskola igazgatójának.
    Az emlékkönyv, amely az iskola fennállásának 50. évfordulójára jelent meg, öt részből áll. Áttekinti az intézmény történetét, bemutatja az iskola mai arculatát, a szakokat, beszámol tanulók eredményeiről, a versenyekről, a kirándulásokról, az iskola kapcsolatairól, a diákparlament munkájáról csakúgy, mint az iskola minőségirányítási rendszeréről.
    A monográfia szerves részét képezik azok az írások is, amelynek szerzői egykori vagy mai diákok, tanárok. Személyes visszaemlékezéseik, élményeik hitelesen mutatják az iskola múltját és jelenét. Szintén fontos része a kiadványnak аz iskola fennállása óta diplomát szerzett tanulók, és az intézmény dolgozóinak névsora. Az emlékkönyv végén helyet kaptak az iskola életét bemutató fényképek is. A könyv főszerkesztője, Miklós Nándor, a szerkesztőbizottság tagjai pedig:  Csincsik Rózsa,  Kuzma Verona és Lajkó Sára.
    Az emlékkönyv elkészítésében rajtuk kívül több mint száz személy vett részt, munkájukat az iskola köszönőlevéllel jutalmazta. Sokan közülük leírták személyes élményeiket, és ezekből a visszaemlékezésekből készített alkalmi összeállítással köszönték meg munkájukat az iskola jelenlegi tanulói. Két nemrégiben diplomált diák, Csuvik Gábor és Saša Crnoljević, pedig az ünnepségen személyesen is elmondta miként emlékszik az iskolára, mit köszönhet az itt töltött időszaknak.
    Az ünnepi műsor végén kihirdették az évforduló alkalmából az Integrál Pedagógus Egyesülettel közösen meghirdetett fotópályázat eredményeit. A felhívásra beérkezett, az iskola életét bemutató képek közül különdíjat kapott Franko Boglárka dokumentarista képeiért. Harmadik helyezett Teleki Anita és Szalma Éva fényképe, második Bárdos Szindirella és Stanojlović Márk munkája  lett, a legjobbnak  pedig Teleki Anita és Szalma Éva fényképe bizonyult.  A pályázatra érkezett képeket és a monográfia anyagából felállított alkalmi kiállítást a vendégek megtekinthették az iskola előcsarnokában, de betérhettek a műhelyekbe és a szaktantermeket is megnézhették.
    Az évforduló alkalmából köszönőlevelet  vehettek át az intézmény támogatói, partnerei, és azok a dolgozók is akik legalább 15 évet töltöttek az iskolában. Díszoklevelet pedig a kiemelt támogatók és azok a dolgozók kaptak, akik legalább 25 évet töltöttek a tanítás és az iskola szolgálatában.

Józó Krizsán Mónika

decembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
KUDA „Novak Radonić“ Mol
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti Sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA