Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. december

Címoldal
Ünnepre várva
Községi események
Világraszóló fotós-siker
Kézimunkák karácsonyra
Madár- és lepkemúzeum a cél
Olvasva tanulni, szórakozásként olvasni
Vajdasági pedagógusok a Maradj talpon!-ban
Hohóhóhóóó! Újra itt a tél!
Jubileumi emlékkönyv-bemutató
Karácsony
Raffai Éva nyerte a fődíjat
A jurtától a kastélyig
„Élvezet a halra várni, a halat megfogni”
Egy érme a perselyben
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka III.
Fiacskám
Tarka oldal
Impresszum

KÉZIMUNKÁK KARÁCSONYRA

    Első karácsonyi kézimunka-kiállítását tartotta december 3-7-ig az adai Első Helyi Közösség Hagyományápoló Csoportja és bebizonyosodott, hogy a jól megválasztott téma és időpont már önmagában is fél sikert jelent, hát még akkor, ha ehhez az ügyes kezek igazi kézimunka parádét is rendeznek!
    Ebben az időben ez volt az advent, a karácsony egyedüli adai profán hírmondója és az emberek lelke igazán kivirágzott, amikor itt is a karácsony szó került előtérbe. Adának az a baja, hogy nincs igazán megfelelő, szép és jó kiállítási terme, galériája, ám jelen esetben az ügyes asszonykezek a legjobb módon használták ki az Első Helyi Közösség adódó közösségi nagytermét és szinte egy nap alatt párját ritkító kiállítást varázsoltak az asztalokra, falakra.
    A kiállítás idejében szinte parádéztak az ügyes csipkeverők, hímezők, mézeskalácsosok, üvegfestők, szappanosok, gyöngyfűzők, képzőművészek, süteményesek, úgyhogy a kiállított portékát áruba is bocsátottak, nem kis sikerrel.

    A szervezők hangsúlyozták, hogy ez az első ilyennemű kiállításuk, de azt tervezik, hogy ezt majd több is követi, amik még szebbnek, sikeresebbnek ígérkeznek. Ehhez csak az kell, hogy sikerüljön az ügyes kezeket, a szerteágazó fantáziát tovább serkenteni, de ha ilyen szép kiállítási hely kínálkozik, a sikerhez nem férhet kétség. Különösen nem, ha legközelebb majd azok is eljönnek, akik most valami okból távol maradtak. Utólag igazából sajnálták is, és szinte már várják a következő lehetőséget, ami minden bizonnyal húsvét táján jön el.
    A kiállításon bevezetőt Tóth Piroska mondott, majd Pál Edit, a Hagyományápoló Csoport elnöke köszöntötte a jelenlevőket és ismertette a kiállítás céljait, Rákos Rózsa pedig az önkormányzat részéről megnyitotta a kiállítást.
    A kulturális betétet a Vadvirág Hagyományápoló Kör gyermek énekkara szolgáltatta, saját költésű szerb/magyar alkalmi versét pedig Csernus Valéria olvasta fel. A megnyitó után megkezdődött az öt napos zsongás: a kiállítók mutogatták, magyarázták, ajánlgatták munkáikat, termékeiket.
    Egy gyors áttekintés után is megakadt a szemünk a sok színes hímzésen, a fehér csipkéken, a mézeskalács-házon, a fantáziadús mézeskalács-kreációkon, az újszerű, illatos házi készítésű szappanokon, a festett, maratott díszpalackokon, feliratokon.
    Másnap nagyszámú ismerőseim is egytől-egyig elismerőleg nyilatkoztak erről a szép kiállításról.

Király János

decembar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
KUDA „Novak Radonić“ Mol
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti Sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA