Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. október

Címoldal
Krizantém és gyertyaláng
Községi események
Községi hírek
Nyelvhasználati jogok és lehetőségek
Emlékezetes Háló-találkozó Adán
A képességekhez igazított oktatás
A krizantémok hónapja
Ezt el kell mesélnem!
Kutyabaj
Az ügyfelek szolgálatában
Liszt Ferenc emlékére
Dicsőség a vértanúknak!
Húsz éves a Vadvirág Hagyományápoló Kör
Film Moholról
A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok kísérőrendezvényei
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Fiatalok írják
Zöld levél
Sporthorgászat
Lapunk megjelenésének napján történt…
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
További események...
Impresszum

Film Moholról

    A Jó estét, Vajdaság! stábja a faluról forgatott. Két napig készített felvételeket Moholon Brücker István szerkesztő és csapata, hogy bemutathassa a települést. A szeptember 17-én és 18-án készült felvételeken nagy gonddal dolgoztak, hogy minél teljesebb képet adhassanak a nézőknek Moholról. A szombat délutáni munkába kukkantottam bele rövid ideig, amikor is a Nyugdíjas Egyesület mazsorett-csoportjának bemutatóját felvételezték az egyesület székháza előtt. A táncos lábú asszonyok, korukat meghazudtolva mutatták be műsorszámukat a tévéseknek. Amíg ők táncoltak, Cvernjak Anikó gyártásvezetővel beszélgettem, aki elmondta, hogy Mohol az első falu, ahol ilyen mazsorett csoporttal találkoztak, és az első település, ahol sikeresen aktív az önkéntes tűzoltó hölgyek csapata. Két felvétel közben István is készségesen állt rendelkezésemre néhány szó erejéig:

    – A műsor célja, hogy bemutassuk a település kulturális életét, tehát a helyiekről szól, szórakoztató, könnyed összeállításban. Húszévnyi újságírás és a TV-nél töltött idő alatt többször is volt alkalmam találkozni a moholiakkal egy-egy művelődési rendezvény alkalmával, melyek lehetőséget adtak olyan kapcsolatok kialakulására, melyek az információgyűjtés szempontjából jelentősek. A műsorban közel száz ember is szerepelhet, és ehhez bizony komoly előkészületek kellenek, ami nagy munka. Időben jelentjük a forgatást, de a helyieknek is fel kell készülni. Az események, mint a kiállítás, tánc és sorolhatnám még, több embert mozgat meg és összetartó munkával várnak minket. Célunk az, hogy minél több magyarlakta településre jussunk el, hogy felkutathassuk a kulturális élet gyöngyszemeit. A műsor mondanivalója egyedi Európa szinten időtartamát is tekintve.
    Vidám hangulat jellemezte a stáb körül mozgó szereplőket és segítőket. A forgatás helyi előkészületeinek szálait mozgató Telečki Elvirának mosolyából láttam, hogy a filmezés jól alakul, és hogy érdemes lesz megnézni Brücker Istvánnak Moholról készült műsorát!
    A filmet szeptember 24-én mutatták be, miután Telečki Elvira is beszámolt élményéről:
    ­– Brücker István felkeresett, hogy adjak témajavaslatot a filmhez, amit szinte teljes egészében el is fogadott. A kész program letisztázása után felvettem a kapcsolatot a leendő szereplőkkel, akik rögtön elfogadták a felkérést a filmben való szerepléshez. A forgatás kezdetétől sűrű volt a program, de mindenki tudta, mikor, mi a dolga ezért nem volt különösebb fennakadás. Brücker István szerkesztő és Cvernjak Anikó gyártásvezető mellett a stáb tagja voltak még Vladimir Ljiljak operatőr, Damir Paluška hangfelvevő, Kabók Roland rendezőasszisztens és Siniša Jokanović világosító. A film szereplői pedig a Dutty zenekar, Bogáromi Anna – egykori szereplője a Moholi lakodalomnak, ÖTT-hölgyek, a Nyugdíjas Egyesület kórusa és mazsorettjei, a Midnight táncklub, az Aranykezek KE kiállítása, Lajkó Zoltán konyhakertész, a moholi komp, Bakos Anita festő, galambászok és nem utolsósorban Világos Tibor alelnök, aki a falu történetéről és a falufejlesztésről beszélt. Örülök, hogy így alakult, és szerintem mindannyian büszkén néztük meg a filmet!

Lajkó Szilvia

oktobar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti iz policije
Mladi pišu
Гај Стендинг и идеја новог пролетаријата
Šahovske vesti
Impresum


Design by VA