Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. október

Címoldal
Krizantém és gyertyaláng
Községi események
Községi hírek
Nyelvhasználati jogok és lehetőségek
Emlékezetes Háló-találkozó Adán
A képességekhez igazított oktatás
A krizantémok hónapja
Ezt el kell mesélnem!
Kutyabaj
Az ügyfelek szolgálatában
Liszt Ferenc emlékére
Dicsőség a vértanúknak!
Húsz éves a Vadvirág Hagyományápoló Kör
Film Moholról
A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok kísérőrendezvényei
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Fiatalok írják
Zöld levél
Sporthorgászat
Lapunk megjelenésének napján történt…
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
További események...
Impresszum

VESTI IZ OPŠTINE

Sakupljanje pasa i mačaka lutalica!

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki i direktor Zoohigijenske Službe iz Kikinde,  Nebojša Laketa potpisali su ugovor o saradnji na prikupljanju životinja lutalica u našoj opštini.
    Kao rezultat ovog ugovora prva akcija će biti u Adi u ponedeljak 26. septembra 2011. godine, a sledeća u Molu u utorak 27. septembra 2011. godine. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima da paze na svoje kućne ljubimce da isti ne bi bili slučajno uklonjeni.    Sakupljanje, odvoženje, i uništavanje pasa i mačaka lutalica vrši  Zoohigijenske Služba iz Kikinde, kao jedini izvođač u okolini koji ima odgovarajuću dokumentaciju za ovu delatnost, i sa time zadovoljava zakonom propisane kriterijume.

    Zoohigijenska služba iz Kikinde je 26. i 27. septembra 2011. godine u Adi i Molu izvršila uspešnu akciju. Ovom prilikom je u oba naselja sakupljeno po 13 pasa lutalica Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki je izjavio da će se prema sporazumu Opštine Ada i Službe ovakva akcija za dva meseca ponoviti. Sakupljene životinje će u Kikindi dobiti zakonom propisan tretman, dobiće vakcine i tražiće im nove vlasnike.

Valentina Peter


Novo zapošljavanje

    U Beogradu je potpisan sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja između Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Ada za 2011.godinu u skladu sa lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Ada za tekuću godinu.
    Ovim sporazumom je naša Opština dobila od Nacionalne službe za zapošljavanje subvenciju za  program pripravnika, samozapošljavanja i subvenciju poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima u ukupnom iznosu od 4.990.000 din.  Opština učestvuje u finansiranju sa 5 miliona dinara u ovom Sporazumu vrednom 9.990.000 dinara.
    Upravo je u toku potpisivanje ugovora sa 14 lokalnih privrednika koji zapošljavaju 42 lica na novootvorenim radnim mestima. Pojedinačno im je isplaćeno po 100.000 din. za svako novootvoreno radno mesto, čija je ukupna vrednost 4,2 miliona din. 
    Ovo partnerstvo Lokalne samouprave Ada i lokalnih privrednika je od izuzetnog značaja za samo stanovništvo opštine Ada, naročito u današnje vreme svetske ekonomske krize, kada je izuzetno teško doći do radnog mesta.

Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki


Sređivanje centra Mola

    Već smo informisali građane, da je Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki potpisao ugovor u vezi sređivanja centra Mola. Izvođenje je započeto, a predsednik opštine je obišao radove da bi se lično uverio u napredak istih.

Zita Dragin Miricki

oktobar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti iz policije
Mladi pišu
Гај Стендинг и идеја новог пролетаријата
Šahovske vesti
Impresum


Design by VA