Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. október

Címoldal
Krizantém és gyertyaláng
Községi események
Községi hírek
Nyelvhasználati jogok és lehetőségek
Emlékezetes Háló-találkozó Adán
A képességekhez igazított oktatás
A krizantémok hónapja
Ezt el kell mesélnem!
Kutyabaj
Az ügyfelek szolgálatában
Liszt Ferenc emlékére
Dicsőség a vértanúknak!
Húsz éves a Vadvirág Hagyományápoló Kör
Film Moholról
A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok kísérőrendezvényei
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Fiatalok írják
Zöld levél
Sporthorgászat
Lapunk megjelenésének napján történt…
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
További események...
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Szeptemberben a rendőrség 9 bűntényt regisztrált, ebből 3 a gazdasági bűnözésre vonatkozik, 6 pedig az általánosra. Ezek közül két esetben ismert volt az elkövető, 4 alkalommal ismeretlen, amiből két bűntényt még a hónap folyamán felderítettek, így 2 bűntény maradt felderítetlenül.
    Néhány jellegzetes bűntény: nagyobb mennyiségű kukoricát loptak Mohol határában, betöréses lopást követtek el Törökfalunk egyik családi házban, ahonnan 50.000 dinár értékű különböző használati tárgyat vittek el. Ugyancsak lopás történt Adán a Spang József utcai boltban.
    A rendőrség eredményes nyomozás után kézre kerítette N. Zoltánt (1992) és J. Mijo-t (1972), akiket azzal az alapos gyanúval helyezett előzetes letartóztatásba, mivel alapos a gyanú, hogy ők ölték meg a moholi illetőségű Sz. Mátyást szept. 7 és 9-e között. A gyanúsítottak ellen bűnvádi feljelentés készült és szept. 23-án kegyetlen gyilkosság vádjával a szabadkai Felsőbíróság vizsgálóbírája elé vezették.
    Szeptember 26-án szerencsétlenség történt a Buzacoop vállalatban, amikor Sz. Károly törökfalui illetőségű olyan szerencsétlenül esett le a nyers kukorica silóval megrakott traktor pótkocsiról, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség nyomozást folytat a tragikus eset kivizsgálása terén.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 9 forgalmi baleset történt községünk területén, aminek következtében egy halálos áldozat van, hárman súlyos, egy személy pedig könnyebb testi sérülést szenvedett. Öt esetben csak anyagi kár keletkezett mintegy 123.000 dinár értékben. A balesetek főleg a figyelmetlen vezetés következményei, valamint alkohol hatása alatti vezetés.
    A halálos kimenetelű baleset Völgypart és Törökfalu közötti úton történt, amikor ütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár, amit a völgyparti G. D (1962) vezetett. Az ütközés következtében a motorkerékpár kigyulladt, ennek következtében a motoros annyira súlyos égési sebeket kapott, hogy azt nem élte túl. A személygépkocsi vezetője ellen, aki törökfalui illetőségű, bűnvádi feljelentést tett a rendőrség.
    A múlt hónapba 2 gépkocsivezető ellen indítottak eljárást, mivel a vérükben több mint 1,20 ezrelék alkoholt állapítottak meg.
    Közrend és közbiztonság. Szeptemberben egyetlen szabálysértést nem regisztrált a rendőrség, így ilyennemű feljelentés nem is készült.

oktobar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti iz policije
Mladi pišu
Гај Стендинг и идеја новог пролетаријата
Šahovske vesti
Impresum


Design by VA