Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. október

Címoldal
Krizantém és gyertyaláng
Községi események
Községi hírek
Nyelvhasználati jogok és lehetőségek
Emlékezetes Háló-találkozó Adán
A képességekhez igazított oktatás
A krizantémok hónapja
Ezt el kell mesélnem!
Kutyabaj
Az ügyfelek szolgálatában
Liszt Ferenc emlékére
Dicsőség a vértanúknak!
Húsz éves a Vadvirág Hagyományápoló Kör
Film Moholról
A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok kísérőrendezvényei
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Fiatalok írják
Zöld levél
Sporthorgászat
Lapunk megjelenésének napján történt…
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
További események...
Impresszum

Az ügyfelek szolgálatában
Beszélgetés Sáfrány Ágnessel

    A Duna Biztosító Intézet, amelynek központja Belgrádban van és Szerbia-szerte több főfiók, ill. fiók-irodája működik, így többek között Adán is. Egyike a legeredményesebb biztosító intézeteknek a köztársaságban, nemcsak tevékenységét, sokoldalúságát illetően, hanem a dolgozóinak képzettsége, segítőkészsége és kedvessége miatt is. Több jelentős projektum támogatója, nagyon sok neves intézménnyel, gyáróriással (pl.: Nis-Naftagas, Eps, Zastava – Krajugevac stb) együttműködnek, de szoros kapcsolatuk van a szerbiai Minisztériumokkal is! Munkájukat elismerések egész sorával „díjazták”. Egyik utóbbi jelentős kitüntetés, amit több intézmény együttesen ítélt oda neki, a Miša Anastasijević Kapitány díj, amelyet június 16-án kapott a Duna Biztosítóintézet Belgrádban.
    Az adai fiók-iroda vezetőjével, Sáfrány Ágnessel az intézmény tevékenységéről, a biztosítások fajtáiról és hasonló témákról beszélgettem el a napokban.
    – Az irodánk tavaly szeptemberben nyílt meg és mivel előtte csak a DDOR Novi Sad biztosító intézetnek volt Adán irodája, mi is szerettük volna kibővíteni fiók-intézményeink számát és széleskörűbbé tenni tevékenységünket.
    A Duna Biztosító intézet 160 éves múltra tekint vissza. Igyekszünk Vajdaságban is szélesíteni ténykedésünket mégpedig úgy hogy más biztosító társaságoknak ne jelentsünk konkurenciát és ezt igyekezünk minél hatékonyabban és célratörőbb biztosítással elérni. Irodánk egy éves múltra tekint vissza, és az eredményeink jónak tekinthetők. Az életbiztosításnak sajnos nemigen van kereslete, főleg az ország gazdasági helyzete miatt, ezért a vagyonbiztosításra és az emberek egészségügyi, valamint baleset-biztosításra összpontosítunk. Számottevő a vállalatok vagyonbiztosítása, ill. a vállalkozók dolgozóinak baleset és egészségügyi biztosítása is. Ugyanakkor a földművesek biztosítása szintén egyik tevékenységi formánk. A baleset-biztosítás a legsúlyosabb esetekre (amikor halál vagy rokkantság a következménye) vonatkozik, míg az egészségügyi biztosítást a súlyosabb műtéti beavatkozások és a súlyos betegségek esetében (mint pl. szívbetegségek stb.) végezzük. A vagyon-biztosítás az ipari objektumokra, „életterünkre” – a házunkra, lakásunkra értendő, mégpedig tűz-, elemi csapás, ablak-törés, stb. esetében. Az autók, motorok casco–biztosítását úgyszintén intézzük, de tevékenységi körünkbe tartozik a magánnyugdíj-biztosítás is, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjasok a rendes nyugdíj mellett (havi) 1000 din befizetése után más pénzhez is juthatnak – biztosítási pénzhez, bizonyos idő múlva. Biztosítási összegekről nem tennék említést, mivel ezek több tényezőtől is függnek: elsősorban a biztosítottak számának változásától, vagyonbiztosításnál a kár nagyságától, a gépjárművek száma is váltakozik. Százalékban is nehéz meghatározni e biztosítási összegeket. A földművesek esetében a biztosítást nemcsak elemi csapás miatt kötjük meg, persze itt is jelen vannak különböző balesetek. A földműveseknél nemcsak a földekre biztosítunk, hanem az állattenyésztésre is kötünk szerződéseket és adunk mellé feltételeket. Célunk, hogy az embereknek, földműveseknek, jogi személyeknek, vállalkozóknál dolgozóknak, gépjármű-tulajdonosoknak részletesen és érthetően elmagyarázzunk a biztosítás lényegét, feltételeit és kedvező lehetőségeit – mondta Sáfrány Ágnes
    • A többi biztosítótársaság mennyire jelent Önöknek konkurenciát? Élvonalbeli biztosító intézménynek számítanak Szerbiában – mivel lehet ezt elérni?
    – Természetesen idő kell az embereknek, hogy megismerjenek minket és szolgáltatásainkat, hogy megtudják: a kár megtörténte után mit 14 nap múlva igen szép % biztosítási összegeket fizetünk ki.
    A többi biztosítótársaság nem jelent konkurenciát a Duna biztosítónak. A polgárokon, a földműveseken és a jogi személyeken múlik, hogy melyik biztosítótársaságot választják!
    Valóban igaz, hogy a Duna biztosító intézet élvonalbelinek számít Szerbiában,és lassan Vajdaságban is. Mivel lehet ezt elérni? Először is mottónkkal: mindig az ügyfeleken próbálunk segíteni. Meg kell az embereknek magyarázni, melyek a legkedvezőbb feltételek, segítünk a kár-bejelentésnél, nyelvi szinten sincs gond – az embereknek el tudjuk magyarázni a biztosítás feltételeit (mi a szerződés mellé biztosítási feltételeket is adunk, nem egyszer megtörtént, hogy német nyelven kérték a feltételeket, és örültek, hogy saját anyanyelvükön megkapták). Természetesen türelmesnek, megértőnek és kedvesnek kell lennünk az ügyfelekkel – válaszolt a Duna biztosító intézet adai fiók-irodájának vezetője, és még azt is elmondta, hogy a magánvállalkozók bizonyos része náluk köt biztosítást az épületeire, gépeire, illetőleg dolgozóira. Sáfrány Ágnes végül kiemelte, hogy őket állandó továbbképzésben részesülnek a biztosítási szolgáltatások minél hatékonyabb elmagyarázása, tudásuk bővítése és képességük fejlesztése céljából.
    Hadd tegyük még hozzá: a biztosító folyóirata is élvonalbeli!

Bálizs Géza

oktobar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti iz policije
Mladi pišu
Гај Стендинг и идеја новог пролетаријата
Šahovske vesti
Impresum


Design by VA