Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. március

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Kétrészes márciusi KKT ülés
Prágában szerepelt a Musica Humana
Emléktábla Damjanichnak Adán
A városelnök közleménye
Március 15-én Moholon is ünnepeltek
A tavalyi évről - röviden
A II. Helyi Közösség idei tervei
Bor, bor, bor ….
Barátom, a Sors
Népkonyha helyett diákétkeztetés
Farsang és ünnep
A vers a lélek tükre
Hyppolit, a lakáj
A régi kántorénekek tudósa
Az adai római katolikus templom stílusa
Rendeződik a katolikus temető helyzete
Rendőrségi hírek
Községünk közbiztonsági helyzete 2010-ben
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély - II. rész
Utcák, nevek – utcanevek – VI.
Sport
Címeres lábtörlő
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu evidentirano je ukupno 14 kriv. dela, od kojih 5 sa poznatim, i 9 sa nepoznatim izvršiocem. Sedam krivičnih dela je rasvetljena još u toku meseca.
    Rasvetljena je serija provala  vikendica u Donjem ritu, što je izvršeno u januaru. Izvršilac je Robert S. iz Sente, koji je uglavnom pokupio alate, predmete od metala što je posle mogao da proda. Prijavljna je 6 provala, od čega policija u jednom slučaju je podnela krivičnu prijavu protiv izvršioca, jer je učinjena materijalna šteta prelazila 15.000 dinara. U ostalim slučajevima (5), gde je šteta manja od 15.000 din. oštećeni mogu pokrenuti privatnu tužbu.
    Podneta je krivična prijava protiv maloletnog H.Z. (1995) iz Ade, zbog osnova sumnje da je počinio 4 krivična dela teške krađe provaljivanjem u magacine Doma zdravlja, JKP Standard, Agrokop i u jednu porodičnu kuću u Adi. Oštećenima je pričinio materijalnu štetu od oko 150.000 dinara. Osumnjičeni je noću provaljivao u objekte iz kojih je odnosio razne alate, motorne testere, elektro motore, a demontirao je i odneo preko 150 metara bakarnih cevi – kompletnu mrežu centralnog grejanja u zgradi nekadašnje državne apoteke u Adi.
    Javni red i mir. U februaru nije došlo do narušavanja javnog reda i mira, te iz ove oblasti nije podneta nijedna prekršajna prijava.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu dogodila se 6 saobraćajna nezgoda, nažalost sa teškim posledicama: jedna nezgoda sa smrtnim slučajem, jedna sa lakom telesnom povredom, a 4 sa materijalnom štetom, gde je šteta oko 141.000 dinara.
    U toku meseca preduzeta je energičnija kontrola saobraćaja, što je rezultirao da protiv tri vozača određena zadržavanja do 12 sati, zbog alkoholisanosti preko 1,20 promila alkohola u krvi.
    Dana 22. februara dogodila se saobraćajna nesreća u Utrinama u kojoj je život izgubila maloletna Magdolna M. (1996) iz Utrina, a dvoje maloletnika je teže povređeno.
    Do nesreće je došlo kada je putnički automobil marke Jugo kojim je upravljao Ferenc T (1951) iz Bogaroša pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine uslovima puta udario u zadnji deo prikolice za bicikli u kojoj su bile kante za mleko. Od udarca vozač je izgubio kontrolu nad volanom kada je naleteo na gomilu cigala i crepa pored puta od koje se odbilo i naleteo na grupu dece, nakon čega se prevrnuo na krov.
    Policija je odredila zadržavanje do 48 sati vozaču putničkog vozila i sa krivičnom prijavom, zbog osnova sumnje da je počinio kriv. delo teška dela protiv bezbednosti saobraćaja, priveden istražnom sudiji u Subotici.

    Policija posebno apeluje na bicikliste i ponovo upozorava, da prilikom smanjene vidljivosti i noću obavezno koriste svetloodbojni prsluk, a bicikl da opreme sa svetlosnim uređajima. Ko ne poštuje propisane mere, biće kažnjen po zakonskim propisima.

mart 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Protesti zbog spomen ploče Damjanića
Saopštenje predsednika opštine
Vesti iz policije
Aktivnosti Sindikata
Impresum


Design by VA