Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. március

Címoldal
Községi hírek, események
Községi hírek
Kétrészes márciusi KKT ülés
Prágában szerepelt a Musica Humana
Emléktábla Damjanichnak Adán
A városelnök közleménye
Március 15-én Moholon is ünnepeltek
A tavalyi évről - röviden
A II. Helyi Közösség idei tervei
Bor, bor, bor ….
Barátom, a Sors
Népkonyha helyett diákétkeztetés
Farsang és ünnep
A vers a lélek tükre
Hyppolit, a lakáj
A régi kántorénekek tudósa
Az adai római katolikus templom stílusa
Rendeződik a katolikus temető helyzete
Rendőrségi hírek
Községünk közbiztonsági helyzete 2010-ben
Hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély - II. rész
Utcák, nevek – utcanevek – VI.
Sport
Címeres lábtörlő
Tarka oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

IPA-pályázatok

    Bilicki Zoltán Ada Község elnöke, aláírta azt a megállapodást, amely helyszín biztosításra vonatkozik a Szarvas Gábor Könyvtárban egy olyan személy részére, aki az adai származású, külföldön élő, kultúrával és tudománnyal foglalkozó neves emberekkel venné fel a kapcsolatot. Ily módon szerezhetnénk tudomást munkásságukról, elért sikereikről. Erre azon IPA pályázat útján adódott lehetőség, amelyet Ada, Óbecse, Temerin és a magyarországi Kecskemét város képviselői közösen nyújtottak be.
    Bilicki Zoltán aláírt még egy támogatást az ADICA üdültetési közvállalat kezdeményezésére, amely a „Hűsítő kockák” megnevezés alatt futó projektumra vonatkozik. Ebben a projektumban Adán kívül partnerek még Temerin, Óbecse, és a magyarországi Mórahalom. A pályázat lényege, hogy összehangolja a turisztikai fejlesztéseket, összekapcsolva az érintett települések fürdőinek kínálatát. Ha ezt az IPA pályázatot jóváhagyják, Ada község cca. 14 ezer eurót  fordíthatna a medencekomplexum felújítására, illetve bővítésére vonatkozó tervek kidolgozására.

Dragin Miricki Zita


Zászlóátadás

    Február 28-án a Vajdasági Szociáldemokrata Liga községi szervezetének elnöke Adankó Angéla jelképesen átadta Ada község polgármesterének Bilicki Zoltánnak Vajdaság zászlaját. Rövid beszédében elmondta, hogy a zászló Vajdaság sajátosságát és különbözőségeit tükrözi, jelképezi polgárainak sokrétű kultúráját, soknyelvűségét és egyenlőségét, tekintet nélkül a vallási, táji, nemzetiségi hovatartozásukra. A zászló egyben kapocs a vajdasági nemzetiségek között, ezért illik, hogy minden község hivatalosan is használja és kitűzze Vajdaság zászlaját. A VSZL törekvése, hogy más közintézmények, helyi közösségek stb. ezt a szimbólumot is kitűzzék. A zászló átadásán jelen volt a VSZL részéről Adankó Angéla, a helyi szervezet elnöke, Kocsis Gábor alelnök és Takács Ibolya elnökségi tag, míg az önkormányzat részéről Bilicki Zoltán elnök és Világos Tibor alelnök.
    Bilicki elnök megköszönte a figyelmességet, és egyúttal elmondta, hogy Adán már régóta hagyományosan nagy súlyt fektetnek a vajdasági sokrétűségre, így a zászló mint jelkép ott található a kabinetjében a többi nemzeti jelkép között, és azonnal be is mutatta.
    Vajdaság Autonóm Tartomány zászlaját különben a VSZL hét évvel ezelőtt, 2004  február 27-én harcolta ki, amikor VAT Képviselőháza elfogadta a Vajdasági zászlóról szóló határozatot.

V. J.


Turisztikai vásár és kiállítás
Belgrádi turisztikai vásár és budapesti nemzetközi idegenforgalmi kiállítás

    Belgrádban a „Danas započinje leto (Ma kezdődik a nyár)” szlogennel rendezték meg a 33. Turisztikai Vásárt. Mellette a bor, valamint a kis emléktárgyak vásárát is megtartották. A rendezvényen 43 országból mintegy 900 kiállító volt jelen.
    Budapesten március 3. és 6. között tartották az Utazás 2011 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítást, amely több tízezer látogatót vonzott. A vajdasági turisztikai küldötteket Egeresi Sándor úrnak, VAT Képviselőháza elnökének, valamint Pásztor István úrnak, tartományi gazdasági titkárnak a kíséretében delegációk látogatták meg.


Uliján Kornél, az ADICA Üdültetési Közvállalat igazgatója
a belgrádi turisztikai vásáron

    Ada Község Idegenforgalmi Szervezete a Vajdasági Turisztikai Szervezet standjának kereteiben szerepelt. Az adai turisztikai tartalmak iránt a látogatók körében nagy érdeklődés mutatkozott. Községünket Manojlović Erzsébet, Ada Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója és Uliján Kornél, az Adica ÜKV igazgatója képviselte.

mart 2011.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Protesti zbog spomen ploče Damjanića
Saopštenje predsednika opštine
Vesti iz policije
Aktivnosti Sindikata
Impresum


Design by VA