Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. január

Címoldal
Mit várunk, mit várhatunk az új évtől?
Emberek - képek - események
Családi események 2009-ben
Korbácsrendelet nálunk is
Decemberben két alkalommal találkoztak a KKT tagjai
Eseményekben gazdag hónap
Egy adai a CINKEfészekben
Visszatekintés
Adai mozaik
Guelph, a királyi város
A megelevenített Ferenc-csatorna
A készülékek előtt mindenki egyforma
Hogyan zártuk az évet?
Karácsonyi életképek
Telológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Anyanyelvünk ápolása...
Rendőrségi hírek
Ne maradjon szó nélkül
Zöld levél
Hol és hogyan váltható ki a horgászengedély?
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Karácsonyi életképek

    Ezzel a címmel hirdette a Vadvirág Hagyományápoló Kör a 2009-es évzáró ünnepi műsorát, melyet Rácz Szabó Rita, Resócki Roland, Sterbik Sarolta és Varga Imola állított színpadra.
    A Kör elnöke, Varga Lívia, köszöntője után a rendezvény fővédnöke, Tóth Tamás, a Szerb Köztársaság parlamenti képviselője segített néhány gondolattal ünnepségre hangolni az összegyűlteket.
    Mivel a karácsony nem múlhat el vendégek nélkül, a műsor házigazdája olyan vendégeket mutatott be, akik sajnos más emberek segítsége nélkül csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnak élni. Őket segíti egy foglalkoztató műhely Moholon, a Pillangó óvodában, abból hoztak ízelítőt, mellyel a gyerekek és a foglalkozások vezetői hozzájárultak a szeretet  ünnepéhez.

    Az Együtt a közösségért projektum az Ada község területén különféle fogyatékkal élő személyeknek szóló tevékenység, amelyet a szerbiai munkaügyi és szociális minisztérium anyagi támogatásával valósítanak meg a község területén tevékenykedő partner szervezetek: mint Ada község önkormányzata, a moholi Idősek otthona, a Čika Jova Zmaj óvodaközpont és az adai szociális központ a projektumot hordozó Szerbiai Hit és Fény Egyesület közreműködésével.
    Őket Fehér Orsolya követte, aki Emőd Tamás versét mondta el, majd a Szállást keres a szent család című irodalmi összeállítást láthattuk, melyet Várkonyi Zsuzsanna tanított be.
    A Karácsonyi életképek folytatásában Mészáros Gábor színművész valamint az Iglice, a Pipacs és a Tarsóka néptánc-együttes műsora következett, őket kísérte a Véka népzenei együttes.
    December 19-én a színházterem adott otthont ennek a rendezvénynek, mely hűen a megnevezéséhez, olyan hiánytalan albumként nyílt meg a vendégek előtt, amit szívesen lapozunk újra és újra, hogy mindannyiszor felidézhessük hagyományunk oda mentett részleteit.
    Varga Lívia, a változatlan nehéz anyagi helyzet ellenére, most is sikeresnek mondta az elmúlt évet a Vadvirág Hagyományápoló Kör szempontjából, hiszen mindennek ellenére eredményes és eseménydús volt 2009. Hasonlót vár az elkövetkezőben is, mi nézők pedig újabb Vadvirágos műsort.

Lajkó Szilvia

januar 2010.

Naslovna strana
Porodične vesti u godini 2009
"Dve loše cigle"
Dva susreta odbornika SO u decembru
Божић
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA