Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. január

Címoldal
Mit várunk, mit várhatunk az új évtől?
Emberek - képek - események
Családi események 2009-ben
Korbácsrendelet nálunk is
Decemberben két alkalommal találkoztak a KKT tagjai
Eseményekben gazdag hónap
Egy adai a CINKEfészekben
Visszatekintés
Adai mozaik
Guelph, a királyi város
A megelevenített Ferenc-csatorna
A készülékek előtt mindenki egyforma
Hogyan zártuk az évet?
Karácsonyi életképek
Telológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Anyanyelvünk ápolása...
Rendőrségi hírek
Ne maradjon szó nélkül
Zöld levél
Hol és hogyan váltható ki a horgászengedély?
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Az elmúlt év decembere ugyancsak mozgalmas hónapot jelentett a rendőrségnek. Majdnem minden napra jutott egy-egy bűntény, ezenkívül még kilenc forgalmi balesetet is tisztáznia kellett.
    Bűntények. A múlt hónapban 27 bűntényt regisztrált a rendőrség. Ebből 9 esetben az elkövetés pillanatában ismert volt a tettes, 2 esetben tetten érték az elkövetőt, míg 16 esetet ismeretlen elkövetővel jegyeztek, azzal, hogy ebből 10 bűntényt még a hónap folyamán felderítettek, hat bűntény felderítésén még dolgozik a rendőrség.
    Íme néhány kirívó eset:
    – A rendőrség azonosította, azaz elfogta azt a garázdálkodót, aki december folyamán fél tucat személygépkocsit tört fel, és lopta ki belőlük a rádiót, a kazettofont. Emellett egy gépkocsit „jogtalanul használt”, ami azt jelenti, hogy ellopta, és vezetés közben kárt okozott benne és ugyancsak kiszerelte belőle a rádiót. Az elkövető Á. Róbert ellen megindult a hivatalos eljárás.
    – Egy megrögzött betörő az éjféli misét is arra használja fel, hogy zsákmányát gyarapítsa, addig, amíg a házbeliek a misén tartózkodnak. Ugyanis Adán december 24-25 éjjelén, az éjféli mise idején ismeretlen tettes behatolt K. Z. lakásába, onnan pénzt és ékszert vitt magával, mintegy 150.000 dinár értékben.
    – Ugyancsak az éjféli mise alatt ismeretlen tettes betört egy moholi házba, onnan kisebb összegű dinárt vitt magával.
    – December második felében Törökfaluban rablótámadás történt, amikor a támadó 13.000 dinárt erőszakolt ki K.F. károsulttól.
    – A hónap végén bűnvádi feljelentés készült a moholi illetőségű Mihajlo L.. Živojin R, M.K. kiskorú és Boris M. ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy Adán az UNO kávézóban megverték B.T. adai lakost, könnyebb testi sérüléseket okozva neki.
    – Családon belüli erőszak elkövetése miatt tett bűnvádi feljelentést a rendőrség L. János moholi lakós ellen, aki egy családi perpatvar után késsel fenyegette meg a családtagokat, majd fejszével szétverte a bejárati ajtót, öklével pedig beverte az üvegajtót, és ekkor saját magán könnyebb testi sérülést okozott. A feldühödött és megsérült családapát a rendőrség vitte be az egészségházba ellátni sebeit.
    Közrend és közbiztonság. Decemberben mindössze két szabálysértési feljelentés készült nyilvános helyen történt sértegetés és verekedés vétsége miatt.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 9 forgalmi baleset történt községünk területén. A balesetek következménye: két súlyos testi sérülés, 3 könnyebb sérülés. Az anyagi kár pedig 130.000 dinár. A kilenc baleset közül 3 végződött komolyabb következménnyel, ezek:
    – két személygépkocsi frontális ütközése Mohol kijáratánál Péterréve felé, amikor egyik jármű áttért az út másik oldalára, és ütközött a szembe jövő, szabályosan közlekedő gépkocsival. Egy személy súlyosan megsérült, az anyagi kár 120.000 dinár. Az ütközés oka ittas állapotban való vezetés.
    – Moholon a V. Karadžić utcában egy személygépkocsi, amit T.P. moholi lakos vezetett, elütötte O.H. hölgyet, aki az úttesten babakocsit tolt. Az ütközésben O.H. súlyos sérülést szenvedett (eltört a lábfeje), a kocsiban lévő baba szerencsére csak könnyebben sérült meg. A gépkocsi vezetője ellen bűnvádi feljelentést tett a rendőrség.
    – Törökfaluban ittas vezetés következményeként felborult egy motorkerékpár, a vezető és a mögötte ülő utas könnyebb sérülést szenvedett.

januar 2010.

Naslovna strana
Porodične vesti u godini 2009
"Dve loše cigle"
Dva susreta odbornika SO u decembru
Божић
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA