Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. április

Címoldal
Mi jöhet még ezután?
Községi hírek, események
Napirenden a beruházások
A Moholi Helyi Közösség tanácstag-jelöltjeinek listái
A sport ünnepe
Jutalom a példás családoknak
A csókai 39. MIRK eredményei
Növekvő munkanélküliség
Országos táncbajnokság Adán
Világválság
Tojásfestő-verseny volt Moholon
Nagyobb figyelmet érdemelnek a tűzoltók
Remélem, hogy a terveink megvalósulnak
Néhány gondolat az újságírói etikáról
Külön takarékossági terv
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Az adai zsidóságról
Az adai Egyházközség története - III
Teológiai gondolatok
Magas vérnyomás
Rendhagyó üdvözletvolt betegeimhez!
Kevesen licitáltak
Az adai címeres nemeslevelet kapott családok betűrendes névjegyzéke – XII.
Paintball
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Húsvéti ünnepségek Adán és Moholon
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

MI JÖHET MÉG EZUTÁN ?

    Sajnos ami várható is volt, bekövetkezett. Községünk iparát is elérte a gazdasági válság, melynek eredményeként majd 600 foglalkoztatottnak szűnt meg a munkahelye az első negyedévben – hallottuk Bilicki Zoltán polgármestertől, azon a megbeszélésen, amelyen a községi költségvetés használóinak képviselői vettek részt. A továbbiakban ismertette, melyek azok a takarékossági intézkedések, amelyeket az önkormányzat vezetősége tervez megtenni. A megszorító intézkedések az önkormányzat minden dolgozóját érintik. Megszüntetik a közigazgatásban dolgozók stimulációját, különböző fizetés kiegészítéseket, a községi tisztségviselők fizetését pedig 20 százalékkal csökkentik. A négy személyautó közül kettőt eladnak, a reprezentációs költségeket az előző hónapokhoz képest 70 százalékkal csökkentik, ugyanúgy a napidíjakat is. A dolgozók létszámának csökkentését is előlátták, végkielégítéssel 80-10 foglalkoztatottól válnak meg a közeljövőben.

    A községi elnök felszólította a községi költségvetés használóit, hogy ők is minden lehetséges módon takarékoskodjanak. Hasonló megszorító intézkedé-seket javasolt számunkra is, mint amilyeneket az önkor-mányzatban terveznek.
    Ellenőrizni fogják a takarékoskodást, és úgy tervezik, hogy ezeknek az intézkedéseknek az eredményeként 5 millió dinárt spórolnának meg havonta.
    Ha az előzetes számítások megvalósulnak, akkor nagyobb megrázkódtatás nélkül átvészelhetik a költségvetési hiányt, és az év végéig viszonylag zavartalanul működhet a község.
    – Nem engedhetjük meg, hogy az év végére fizetésképtelenné váljunk, és ne tudjuk fedezni a legszükségesebb kiadásokat, az óvodák és iskolák fűtésszámláit stb. – mondta az elnök.
    Összegezve a hallottakat, és ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a munkanélküliség még tovább nőhet, nem hiszem, hogy sokan vannak azok, akik optimistán néznek a közeljövőbe. A majd húsz éve tartó vergődésünk és megpróbáltatásaink tovább folytatódnak, így joggal tehetjük fel a kérdést:
    Mi jöhet még ezután?

Gecse István

april 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Lepi stihovi za danas
Lista kandidata Saveta Mesne zajednice Mol
Molski dobošar
Vesti iz policije
Mladi pišu
Politička hronika
Impresum


Design by VA