Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. április

Címoldal
Mi jöhet még ezután?
Községi hírek, események
Napirenden a beruházások
A Moholi Helyi Közösség tanácstag-jelöltjeinek listái
A sport ünnepe
Jutalom a példás családoknak
A csókai 39. MIRK eredményei
Növekvő munkanélküliség
Országos táncbajnokság Adán
Világválság
Tojásfestő-verseny volt Moholon
Nagyobb figyelmet érdemelnek a tűzoltók
Remélem, hogy a terveink megvalósulnak
Néhány gondolat az újságírói etikáról
Külön takarékossági terv
Rendőrségi hírek
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Az adai zsidóságról
Az adai Egyházközség története - III
Teológiai gondolatok
Magas vérnyomás
Rendhagyó üdvözletvolt betegeimhez!
Kevesen licitáltak
Az adai címeres nemeslevelet kapott családok betűrendes névjegyzéke – XII.
Paintball
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Húsvéti ünnepségek Adán és Moholon
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt hónapban 13 különféle bűncselekményt regisztrált a rendőrség ismeretlen elkövetővel, amiből 10 esetet a hónap folyamán felderített. Az elkövetett bőntények majd egyharnada (4) minősített lopásra vonatkozik. Ime néhány eset:
    – Március 16.-án a moholi Topek üzletbe ismeretlen tettes betört, ahonnam föleg édességet vitt magával 4000 din értékben
    – Újabb álarcos rablást hajtott végre ismeretlen tettes a Fantastico pénzváltóban, ahonnan fegyveres fenyegetéssel 95.000 dinárt vitt el.
    – Március 24-én a Vuk Karadžić utcában lévő lakótömb egyik lakásába ismeretlen tettes betörve az ajtót, felforgatta a lakás berendezését pénz és értéktárgyak után kutatva, és 70.000 dinárt (pénzben és értékben) vitt magával.
    – A templomot próbálta kirabolni ismeretlen tettes, amikor a főbejárat melletti vasráccsal biztosított térségből megpróbálta kivenni az úrnát, amiben a hívők pénzbeli adományát gyűjtötték össze. Kisérlete sikertelen maradt.
    – Két családon belüli erőszak miatt tett bűnvádi feljelentést a rendőrség, valamint még egy személygépkocsi-lopást is regisztrált.
    – Csalás alapos gyanúja miatt tett bűnvádi feljelentést a rendőrség A. G. zentai lakos ellen, aki M. A. adai lakosnak 1 kg. aranyrúdnak látszó nemesfémet adott el mintegy 6.000 euróért (570.000 dinár). A későbbi elemzés alkalmával megállapították, hogy közönséges réz és vas ötvözetéről van szó.
    Közlekedésbiztonság. Márciusban ugrásszerűen megnőtt a forgalmi balesetek száma, összesen 7-et regisztrált a rendőrség. A következmények súlyosak: egy haláleset történt, 2 súlyos testi sérülés, 3 könnyebb sérülés és csak egy esetben nem volt sérülés, csupán anyagi kár. A szerencsétlenség okai: az elsőbbség megadásának elmulasztása, gyorshajtás és az útviszonyok figyelmen kívül hagyása és nem utolsósorban ittas állapotban való vezetés.
    – A halálos kimenetelű közlekedési baleset Moholon történt, amikor P. P. moholi illetőségű lakos (1969) motorkerékpárjával védősisak és jogosítvány nélkül figyelmetlenül nekihajtott az előtte haladó és balra kanyarodó személygépkocsinak. Az elszenvedett sérülések miatt a kórházba szállítás közben meghalt.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 5 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség melyek közül 1 a közbiztonság veszélyeztetésére, 1 sértegetésre és 3 verekedésre (ebből 2 az iskolákban történt) vonatkozik.

    Megfigyelhettük, hogy az utóbbi hónapokban mind gyakoribbá vált a lakások feltörése, a fegyveres rablás, megnőtt a lopások száma a községünkben is és más hasonló településeken. A rendőrségi elemzések arra utalnak, hogy ezeket a tetteket a nagyobb városokból lehúzódó, ismeretlen személyek követik el, abból az okból kifolyólag, hogy a nagyobb városok aránylag jól felszerelt térmegfigyelő kamerákkal vannak ellátva, így az ottani „működésük” nagyobb kockázattal jár. Nem ritka eset a házalók (akik különféle, főleg gyanús árút kínálnak) terepfelmérése, a lehetőségek kielemzése egy-egy házban, hogy aztán a kellő pillanatban feltörjék, vagy éppen besurranjanak.
    A rendőrség kéri a polgárokat, hogy saját biztonságuk érdekében tegyenek meg minden óvintézkedést, legyen szorosabb kapcsolat a rendőrséggel, ami azt jelenti, hogy minden gyanús személyt, gépjárművet vagy más jelenséget jelentsenek az illetékes ügyeletnek, mert ily módon a rendőrség is hatékonyabban tudja végezni a munkáját.

april 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Lepi stihovi za danas
Lista kandidata Saveta Mesne zajednice Mol
Molski dobošar
Vesti iz policije
Mladi pišu
Politička hronika
Impresum


Design by VA