Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. november

Címoldal
A kilátástalanság folytatódik
Községi hírek
Szép vers adventra
Interkulturális dialógus, vagy valami más?
A tervek megvalósulnak
Baráti kapcsolat
A második Helyi Közösség tanácsüléséről
Igazi napsugaras ősz Törökfalun és Völgyparton
A kőművesmester tudománya
Az adai Önkéntes Tűzoltó Testület 125 éve (2.)
Mit kell tudni a korvinákról?
Titokzatos adai kincs
Természetvédelmi program
Olvasd te is a Bibliát!
Kinek a jobb keze bal?
Olvasói levél
Bővül a moholi idősek napközije
Adán megnyitották az idősek klubjait
Digitalizált konzervgyártás
Legyen hagyomány a bábjáték!
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
A rendőrség archívumából
Az adaiak lúdja
Zöld levél
Fridrik Tamás életműve nyomában (2.)
Címeres nemeslevelek VII.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Kocogópálya – döcögve halad
Napos oldal
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

Bővül a moholi idősek napközije

    A polgármesteri hivatal képviselői fogadták Novka Mojić tartományi szociálpolitikai és népesedési titkárt október 28-án., aki részt vett az adai idősek napközijének ünnepélyes megnyitóján. Községünkben való tartózkodását a moholi idősek napközijébe való látogatásával zárta.
    Nagy József, a napközi vezetője elmondta, hogy vendégük és munkatársai megtekintették az épületet, közben távlati tervekről és szükségletekről cseréltek véleményt, amikor is felvetődött az épület szigetelése. Ezenkívül az idősek számára az épület keretein belül működő szépségszalon is helyet kapott egy olyan tervezetben, mely az említett titkárság által pozitív elbírálásban részesült, így hamarosan még az idén elköltendő anyagi eszközökre számíthat az intézmény. Az érkező összeget tehát az épület szigetelésére, valamint az új szolgáltatásnak helyet adó részleg felszerelésére fordítják.
    „A látogatók elégedettségüknek adtak hangot, miután ismereteket szereztek a klubban folyó aktivitásokról, és további pályázatokon való részvételre buzdítva biztosítottak támogatásukról.”- dicsekedte Nagy József, majd így folytatta: „Az új részleg a szükségletektől függően ,időnként fog működni. Ezzel szeretnénk az idős személyek szociális védelmét emberszabásúvá tenni, elkerülni az intézeti elhelyeztetéseket, vagyis a nappali itt tartózkodás körülményeit formáljuk méltóvá. A szervezettség biztonságot nyújt. Megszűnik a kirekesztettség, a társadalmi folyamatoktól való elzártság. A humán beállítottságú szervezet minden tagja elsősorban magára talál, másodsorban pedig társakra talál. Lényeg a segítő kéznyújtás mások felé, mely egy közelmúltból való tervezetünk maradványaként jól beváltan működik tovább, miszerint idős személyek náluk is idősebb embertársaik segítségére vannak, akik főleg egyedül élnek, és elégtelen családi gondoskodásban részesülnek, és próbálják oldani izoláltság-érzetüket. Mint a moholi Idősek napközijének vezetője annyit mondhatok, hogy az eddig elért eredményeink olyan értékkel bírnak, melyet főleg nem látószervünkkel érzékelhetünk, mégis ez ad erőt a további tervek megvalósításához.”  

Lajkó Szilvia

novembar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Tolerancija
Učenici hoće svoju profesorku srpskog
Molski dobošar
Ispitivanje šećeraša u Molu
Mladi pišu
Vesti iz policije
Stop mobingu
Prošireno dejstvo opšteg kolektivnog ugovora
Tragom izgubljenog vremena
Politička hronika
Impresum


Design by VA