Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. november

Címoldal
A kilátástalanság folytatódik
Községi hírek
Szép vers adventra
Interkulturális dialógus, vagy valami más?
A tervek megvalósulnak
Baráti kapcsolat
A második Helyi Közösség tanácsüléséről
Igazi napsugaras ősz Törökfalun és Völgyparton
A kőművesmester tudománya
Az adai Önkéntes Tűzoltó Testület 125 éve (2.)
Mit kell tudni a korvinákról?
Titokzatos adai kincs
Természetvédelmi program
Olvasd te is a Bibliát!
Kinek a jobb keze bal?
Olvasói levél
Bővül a moholi idősek napközije
Adán megnyitották az idősek klubjait
Digitalizált konzervgyártás
Legyen hagyomány a bábjáték!
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
A rendőrség archívumából
Az adaiak lúdja
Zöld levél
Fridrik Tamás életműve nyomában (2.)
Címeres nemeslevelek VII.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Kocogópálya – döcögve halad
Napos oldal
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92 

    Általános adatok. Ez év októberében 8 bűncselekményt regisztrált a rendőrség, ami összehasonlítva 2007 októberében történt bűncselekményekkel, 53%-os csökkenést jelent (akkor 17 bűncselekményt regisztráltak). A 8 bűntény közül ötöt ismeret, hármat ismeretlen tettes követett el.
    A közrend és közbiztonság helyzetével teljes mértékben elégedettek lehetünk. Október folyamán mindössze 2 szabálysértési feljelentés készült, ellentétben a múlt év októberéhez viszonyítva, amikor 15 feljelentést tett a rendőrség. A csökkenés 83%-os.
    Néhány kiemelt bűntény leírása. - Október 30-án este 18 óra körül rablótámadást hajtott végre két ismeretlen személy a Lenin utcai Dollár pénzváltó helyiségében, ahonnan 459000 dinár értékben különféle valutát raboltak el. Ennyi a hivatalos jelentés. A Magyar Szó másnap így számol be az esetről: „Kirabolták a Dollár pénzváltót. Hétfő este kevéssel hat óra után két álarcos személy kirabolta Ada központjában a Dollár pénzváltót. Az elkövetők egyike, akinél pisztoly is volt, berúgta a helyiség belső ajtaját, az alkalmazottat leteperte a padlóra, egy reklámzacskóba gyömöszölte a pénzt, majd mindketten távoztak a helyszínről. H. Attila, a pénzváltó tulajdonosa elmondta, a rablás nem tartott két percnél tovább, a történtekről felvételt készített a biztonsági kamera. A rablók nagy kárt okoztak a pénzváltónak, amelynek tulajdonosa nem árulta el, mennyi pénzt vittek el. Az ügyben nyomoz a rendőrség.”
    - Minősített lopás kísérlete történt október 20.-án a Valdi áruházban. Ismeretlen tettes betörte a bejárati ajtó üvegezett részét, de nem tudott behatolni az helyiségbe, így csak kárt okozva távozott a helyszínről. A rendőrség rövid időn belül kézre kerítette az elkövetőt G.L. adai lakos személyében.
    - Minősített lopás történt J. J. moholi lakos kárára, amikor a tettes a háztetőn keresztül behatolt a lakásba, ahonnan mobiltelefont és egyéb holmit vitt magával. A rendőrség nem sokkal később megtalálta az elkövetőt, aki antalfalvi (kovačicai) illetőségű.
    - Ezen kívül két családon belüli erőszakról is érkezett bejelentés, az egyik Adáról, a másik Törökfaluból. Mindkét esetben megindult az eljárás.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban mindössze 2 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség nyilvános helyen történt illetlen viselkedés vétsége miatt. Ugyanis S.M. és R.M. moholi fiatalok az adai UNO italozó előtt sörösüvegeket vertek össze.
    Közlekedésbiztonság. Úgy tűnik, a rendőrség következetesen ellenőrzi a forgalmi előírásokat, és az eddigi figyelmeztetések helyett szigorúan alkalmazza a jogszabályok büntető rendelkezéseit. Tudni kell, hogy az év folyamán több alkalommal is megelőző forgalmi akciót tartott (bukósisak viselése, sebességkorlátozás, alkoholtilalom stb.), amikor jobbára csak figyelmeztették a gépjárművezetőket az elkövetett szabálytalanságokra – büntetés nélkül. Októberben már fordult a kocka, bekeményített a forgalmi rendőrség: 139 esetben tett szabálysértési feljelentést különféle vétség miatt, 94 esetben rótt ki helyszíni bírságot, míg 166 meghagyást adott ki a szabálytalankodóknak, hogy meghatározott időn belül fizessék be a helyszíni bírságot. Ki kell azonban emelni, hogy ezek a számok 75-80%-ban az átmenő forgalomra vonatkoznak (tehergépkocsik, a „répás teherautók” stb.).
    Különben 6 forgalmi baleset történt októberben, ebből öt könnyebb kimenetelű. Az anyagi kár 40.000 dinár, és két könnyebb sérülés történt. Az egyetlen súlyosabb baleset okt. 25-én történt az Ada és Zenta közötti úton, amikor B. Z. moholi lakos gépkocsijával lerepült az úttestről (ittas állapotban való vezetés), ketten könnyebben megsérültek, az anyagi kár 30.000 dinár.

novembar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Tolerancija
Učenici hoće svoju profesorku srpskog
Molski dobošar
Ispitivanje šećeraša u Molu
Mladi pišu
Vesti iz policije
Stop mobingu
Prošireno dejstvo opšteg kolektivnog ugovora
Tragom izgubljenog vremena
Politička hronika
Impresum


Design by VA