Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

A vándorserleg Adán maradt

    Az adai Műszaki Iskola volt a házigazdája a 21. Puskás Kupának, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikum által alapított nemzetközi sporttalálkozónak. Az április 26-án, a községi önkormányzat támogatásával tartott egész napos rendezvényen a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Iskola, a szegedi Gábor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola, a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola, valamint az adai Műszaki Iskola válogatottja mérkőzhetett meg egymással.
    A versengés öt sportágban, hat helyszínen, a helyi futballpályán, a középiskola és az általános iskola tornatermében, az asztaltenisz és a sakk-klubban valamint a zentai atlétikapályán zajlott:
    Kispályás labdarúgásban harmadik helyen végzett a szegedi, második lett az adai csapat a legjobbnak pedig a miskolciak bizonyultak, röplabdában harmadik helyen végzett a szegedi, második lett a pécsi, az első pedig az adai csapat, asztaliteniszben a budapesti és az adai iskola előtt a pécsi csapat bizonyult a legsikeresebbnek, sakkban a pécsi és az adai csapatot a budapesti középiskolások előzték meg, atlétikában harmadik lett Nyíregyháza, második Ada és első pedig Szeged csapata. Atlétikában az egyes versenyszámok győzteseit is megjutalmazták.
    A szegedi Lengyel Roland lett a 100 m-es síkfutás győztese, 400 és 1000 méteren a pécsi Bacsa Gábor bizonyult a legjobbnak, magasugrásban az adai Daniel Perić vehette át a legsikeresebbnek járó elismerést, a legjobb súlylökő pedig a nyíregyházi Turcsány Tamás lett, a váltók közül harmadik helyen végeztek a nyíregyházi atléták, második az adai válogatott az első  helyet pedig a szegedi iskola csapata  szerezte meg.
    A sportágak legjobbjai is elismerésben részesültek. A 21. Puskás Kupa legjobb sakkozója a szegedi Bálint Sándor, legjobb asztaliteniszezője a pécsi Szabó Zsolt, a legjobb labdarúgója a szegedi Répás Sándor, legjobb röplabdázója pedig az adai Momir Crnjanski lett.
    Összesítésben a szegedi Gábor Dénes Műszaki Szakközépiskola és Kollégium diákjai a harmadik, a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola válogatottja pedig a második helyen végzett. A verseny legjobbjának járó díjat az adai Műszaki Iskola csapata vehette át, így a vándorserleg Adán maradt, és az iskola sportolói viszik majd a következő versenyre, amelyet jövőre Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön rendeznek meg.

Józó Mónika

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA