Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt hónapban 21 bűnesetet regisztrált a rendőrség, ebből 16 az általános, 5 pedig a gazdasági bűnözésre vonatkozik. Ismert elkövetővel 10, míg ismeretlen elkövetővel 5 bűntény történt, egy esetben pedig a rendőrség tetten érte az elkövetőt. A múlt év azonos időszakához viszonyítva, ebben a hónapban 5%-os növekedés állapítható meg.
    Íme néhány jellegzetes bűntény: - erőszakos viselkedés és könnyebb testi sérülés okozása. Az eset Adán történet G. A. és K. I. között, akik összeverekedtek, és eközben az öklüket és sörösüveget használtak. – Bűnvádi feljelentés készült F. N. moholi lakos ellen, aki a közlekedésben vétet súlyos szabálysértést azzal, hogy nem adta meg az áthaladás elsőbbségi jogát, könnyebb testi sérülést okozva a másik félnek. – I. Gy-t az egyik kioszk feltörése közben Moholon tetten érte a rendőrség a polgárok bejelentésének köszönve. Az eltulajdonított pénzt megtalálták nála, majd bűnvádi feljelentést tettek ellene. Három lopás bűntettét regisztrálta a rendőrség. V. M. moholi lakos udvarában lévő góréból mintegy 1000 kg. kukoricát loptak el. Lopás történt a Potisje-Remont cégben is, onnan írógépet, mobil- és vezetékes telefont, elektromotort loptak el. A harmadik lopás egy hidraulikus hengerre vonatkozik.
    A gazdasági bűnügyek terén a következő esetek történtek: hivatali helyzettel való visszaélés. Két újvidéki illetőségű elkövető nagyobb mennyiségű vetőmagot és takarmányt vásárolt a moholi szövetkezettől, de végül is nem fizették ki. A keletkezett kár 246.000 dinár. Tiltott kereskedelem elkövetésének alapos gyanúja miatt két feljelentés történt. Kisipari műhely (kötöde) bejelentésének elmulasztása, valamint a termékek és az eladás után a kötelezettségek fizetésének elhanyagolása, valamint alkoholos italoknak hamis védjeggyel való árusítása.
    Április végén 6 bűnvádi feljelentés készült 7 személy ellen azzal az alapos gyanúval, hogy többrendbeli bűntényt követtek el a kábítószerek illegális gyártása, tartása és forgalmazása terén, valamint hogy lehetővé tették másoknak a kábítószer élvezését. A feljelentett személyek Sava M. (1977), H. Krisztián (1977) mindketten adai lakosok, továbbá M. György (1976), T. István (1983) ugyancsak adaiak, Igor J. (1978) adai és Mile K. (1984) moholi lakosok, Újvidéken vásároltak heroint, ezt saját maguk is felhasználták, de nagyobb részét átcsomagolva Adán és környékén árusították. Goran J. (1979) moholi lakos ellen pedig azért készült bűnvádi feljelentés, mert saját házában lehetővé tette másoknak a kábítószer élvezését.
    Közrend és közbiztonság. Az utóbbi időben mind kevesebb rendbontás történik községünk területén. A múlt hónapban mindössze két szabálysértési feljelentést tett a rendőrség: nyilvános helyen történő sértegetés és verekedés vétsége miatt. A múlt év áprilisában 14 szabálysértési feljelentés készült a jelenlegi kettőhöz viszonyítva, ez 85%-os csökkenést jelent.
    Közlekedésbiztonság. Áprilisban 5 forgalmi baleset történt, ebből 2 Adán, 2 Moholon egy pedig Törökfalun. Négy személy szenvedett könnyebb testi sérülést, két baleset pedig jelentéktelen anyagi kárral járt. A szerencsétlenségek okai: alkoholos állapotban történő vezetés, gyorshajtás, az elsőbbségi jog figyelmen kívül hagyása, szabálytalan előzés és kerülés.
    A forgalmi balesetek száma is csökkent a múlt év azonos időszakához viszonyítva, mégpedig 40%-kal (2007 áprilisában 9 baleset, az idén 5.).

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA