Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu evidentirano je ukupno 21  krivično delo. Od toga 16 po opštem, i 5 po privrednom kriminalitetu. Sa poznatim izvršiocem registrovano je 10 kriv. dela, 5 sa nepoznatim izvršiocem i u jednom slučaju izvrčilac je uhvaćen na delu. Upoređujući ove podatke sa podacima istog perioda prošle godine, primećuje se povećanje krivičnih dela sa 5%.
    Evo nekoliko karakterističnih krivičnih dela: - nasilničko ponašanje i nanošenje lake telesne povrede. Slučaj se dogodilo u Adi između G.A i K.I, koji su se međusobno potukli koristeći pri tome pesnice i pivsku flašu. – Podneta je kriv. prijava zbog ugrožavanja saobraćaja protiv F.N. iz Mola, koji je zbog neustupanje prava prvenstva, naneo štetu drugom učesniku u saobraćaju sa posledicama lakše telesne povrede. – I.Đ. je izvršio provalu kioska u Molu, kada je na dojavu građana, isti je uhvaćen na delu, oduzeti novac pronađen je kod njega i podneta je protiv istog krivična prijava. – Registrovano je tri krađe i to: na štetu V.M. iz Mola, izvršena je krađa kukuruza iz čardaka preko 1000 kg., zatim krađa na štetu Potisje-Remont odakle je ukradeno pisaća mašina, mobilni i klasični telefon, elektromotor i sl.. Treća krađa se odnosi na oduzimanje hidrauličnog cilindra.
    Iz oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je: - zloupotreba ovlašćenja u privredi, kada dvojica izvršioca iz Novog Sada kupovali semenske robe i stočnu hranu od ZZ Mol u vrednosti od 246.000 dinara fiktivno, jer preuzetu robu nisu isplatili. Podneta je kriv.prijava zbog osnovane sumnje da je izvršeno kriv. delo nedozvoljena trgovina u dva slučaja i to: neprijavljivanje štrikerske radnje – proizvodnja i prodaja proizvoda bez plaćanja dažbine, kao i zbog upotrebe akciza i falsifikovanje službene isprave. Prijavljeni je prodavao alkoholno piće sa falsifikovanim markicama.
    Krajem aprila podnete su 6 krivične prijave protiv 7 lica iz oblasti narkomanije a zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više kriv. dela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga. Sava M. (1977) i Kristijan H. (1977) obojica iz Ade, kupovali su heroin u Novom Sadu i koristili za svoje potrebe i za dalju prodaju. Đerđ M. (1976) i Ištvan T. (1983) takođe iz Ade, kupovali su heroin u Adi, deo su koristili za svoje potrebe, a drugi deo su prepakovali i prodavali licima u Adi i okolini. Mile K. (1984) iz Mola i Igor J. (1978) iz Ade kupovali su heroin u Novom Sadu za svoje potrebe i za dalju prodaju. Protiv Gorana J. (1979) iz Mola podneta je krivična prijava zbog omogućavanje uživanja opojnih droga u prostorijama svoje kuće.
    Javni red i mir. U poslednje vreme beleži se sve manji broj prekršaja. U aprilu podneta su svega dve prekršajne prijave i to: zbog vređanja i zbog tuče na javnom mestu.
    Interesantno je uporediti podatke iz aprila prošle godine kada su podnete 14 prekršajne prijave. Očigledno je smanjenje, ono iznosi 85%.
    Bezbednost sdaobraćaja. A aprilu dogodilo je 5 saobraćajnih nezgoda kada su 4 lica zadobila lakše telesne povrede, a dve nezgode su bile sa neznatnom materijalnom štetom. Od tih 5 nezgoda 2 su se desile u Adi, 2 u Molu i jedna na Utrinama. Uzroci nezgode: alkoholisanost vozača, neprilagođavanje brzine uslovioma saobraćaja, neustupanje prava prvenstva, nepravilno preticanje i mimoilaženje.
    I kod saobraćajnih nezgoda se beleži smanjenje u odnosu na isti period prošle godine što iznosi 40% (9 nezgoda u aprilu 2007 god. i 5 u aprilu o.g.).

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA