Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

HÁROM PÁLYÁZATOT NYERT A II. HELYI KÖZÖSSÉG

    Az adai Második Helyi Közösség új összetételű tanácsa május 15-én ült össze. Az ülésen a tanácselnök és a titkár beszámolt három sikeresen megnyert pályázatról. A Tartományi Mezőgazdasági Titkárságtól a II. HK 500.000,00 dinárt kapott az Adai Nagyút rendbetételére. Ezt a munkálatot elvégeztettük, sőt még a Cseh Károly utcából a rétbe vezető utat is elsimíttattuk.
    A Tartományi Nagyberuházási Alap két projektumra hagyott jóvá pénzt, mégpedig a másodlagos szennyvízcsatorna  építéséhez 15.363.000,00 dinárt és az esővíz-elvezető csatorna építéséhez 1.485.266,00 dinárt. Ezek az összegek nagyon jelentősek, mivel a II. Helyi Közösségnek egy egész évi költségvetését jelenti.
    A harmadik projektumnál társpályázók voltunk és elnyerve ezt, három munkanélkülinek  biztosítottunk munkát öt hónapon keresztül, melyet a közmunka keretein belül a Foglalkoztatási Minisztérium finanszíroz.


Tetszetős épületek II. Helyi Közösség területén:
a Csernák üzletház
...


...és az Onicelli nevű textilipari létesítmény

    A tanácsülésen meghívott vendégként részt vett az Adica Közvállalat igazgatója is, aki beszámolt a 2007-es évi tervmegvalósításról és a 2008-as évi tervekről. A tanács a jelentését elfogadta és az Adica igazgatóbizottságába, négy éves megbízatási időszakra, két tagot delegált, dr. Rusák Józsefet és Krizsán Rudolfot.  A II. HK a helyi járulékból 3%-kal támogatja a rekreációs központ működtetését.
Gecse István, a Körkép fő- és felelős szerkesztője, valamint Vastag János főszerkesztő helyettes részletesen beszámolt a Panorama-Körkép Tájékoz-tatási Társaság 2007. évi mun-kájáról és a 2008. év tervéről. A II. HK elfogadta a jelentést, és az idén 138.000,00 dinárral fogja támogat-ni a helyi újság megjelenését.
A tanácstagok megvitatták a községi elismerések odaítélésére irányuló javaslatot is, és éremre javasolták az Aranykapu Művelődési Egyesületet, aki fennállásának 10. évfordulóját ünnepli az idén, tagjai számos díjat nyertek itthon és külföldön is. A tanács oklevél odaítélését javasolja a Musica Humana kórusnak, amely az idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.
A gyűlésen határozat született az utcanevek (mégpedig a Miroslav Antić, Bogdánfi Sándor és Szőlősor) meghatározására és a házszámok bejegyzésére, vagyis kiosztására. A költségeket az önkormányzat és a II. HK pénzeli.
    Természetesen a civil szervezetek és egyesületek is kaptak pénzbeli segélyt a II. HK-től: a Műszaki Középiskola (a Puskás kupára), a Rákellenes Egyesület, a Tisza Horgászegyesület, az Allegro, az Ifix, a New Ada Dance, a Musica Humana kórus, továbbá támogatást nyújtunk a Mit tudsz a közlekedésről? vetélkedő, és az Örvendj Népem Keresztény Fesztivál szervezéséhez.

Varga Elfride

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA