Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata

    A mindössze másfél éves táncklub  szorgos munkája beérni  látszik. Táncosaik részvételi jogot szereztek az I.F.M. és az I.F.M.D. nemzetközi szövetség  által sorra kerülő világbajnokságon. Május 28-tól június 1-ig Pula városában, Horvátországban 4 kategóriában versenyeznek:  Caribbean/Latin show csoport és formáció senior korosztályban, Caribbean/Latin show  csoport  junior korosztályban és  Hip Hop formáció senior  korosztályban. A Caribbean/latin show  koreográfiáit Orovec Béla, míg a Hip Hop koreográfiát Lábadi Norbert készítette. Az I.F.M.D. által szervezett VB-én  11 kategóriában képviselik hazánk színeit, erre június 28-30-ig kerül sor Bábolnán (Magyarország). A versenyre való kijutás alapfeltétele  volt az országos bajnokságon  1-3-ig helyezés elérése , illetve ebben az évben a nemzetközi zsűri  jóváhagyása .Ada első ízben szervezett országos bajnokságot, amelyre május 10-én került sor az adai sportcsarnokban . A házigazda New Ada Dance kiváló munkát végzett a verseny megszervezését illetően. Az M.K.S.V. Táncszövetség 11 tagszervezetének (táncklubjának) mintegy 400  táncosa vett részt 143 versenyszámban .Délelőtt 10 órai kezdettel  a megnyitóval elindult a  tétre menő versengés négy korosztályban: mini (6-9 éves), youth (10-13 éves), junior (14-17 éves) és senior (18 éves és idősebb). Egyéni, páros, duó, csoport és formáció kategóriában. Táncstílusok: Caribbean/Latin Show, Dance, Disco Dance, Disco Freestyle, Fantasy, Free-Show, Hip Hop, Break, Electric és Funky.
    Az országos bajnokság díszvendége volt Barna Attila elnök úr az I.F.M.D. nemzetközi táncszövetség elnöke, aki megnyitotta a rendezvényt, sok sikert kívánva a versenyhez és a díjátadás megtisztelő feladatát is ő látta el .A végén köszönetet mondott az adaiaknak, amiért egy ilyen rangos versenynek adtak otthont és színvonalas módon szervezte meg a helybéli New Ada Dance táncklub . Az elért eredményeket sok-sok gyakorlás, verejték és összefogás  előzte meg. Ada büszke lehet, hogy ilyen szorgalmas és eredményes táncklubja van. Akik ehhez a szép sikersorozathoz juttatták, az adai gyerekeket minden tisztelet és elismerés megilleti: Urbán Mónika, Urbán Zoltán, Sziráki Mihály, Pauzenberger Ildikó, Lakatos Boja Márta, Ürményi Erika, Orovec Adrianna, Juhász Ilona, Lábadi Norbert és Orovec Béla. Bár még javában folyik a VB-re való  felkészülés  a táncklub javában szervezi a   II.  Nemzetközi Táncfesztivált, amely az Ada napi kulturális rendezvények egyike lesz július 5-én. Erre a rendezvényre nemzetközi szinttű klubok érkeznek Adára. A ’New Ada Dance táncklub ezúton szeretné megköszönni az önzetlen támogatást, amivel hozzájárultak a táncosok kiutazásához a VB-re!
    Köszönet a támogatóknak: Ada Önkormányzata, az I. Helyi Közösség, a II. Helyi Közösség, a Halász József MB, Kaszás Zoltán és Ágota, Elastic Trade magáncég, Minimax vegyeskereskedés. Az országos versenyhez köszönetet a Szarvas Gábor könyvtárnak a támogatásért!

Orovec Béla

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA